MERSİN, () - MERSİN'in merkez Akdeniz İlçe Belediyesi, temizlik kadrosuna 4 kadın temizlik işçisi dahil etti. İşbaşı yapan kadın personel, esnaf ve vatandaşlardan olumlu tepki aldı.
Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine, cadde ve sokakların temizliğinde çalıştırılmak üzere istihdam edilen 4 kadın personel, Atatürk Caddesi ve Kuvayi Milliye Caddesi gibi kent merkezinin ana arterlerinin temizliğinden sorumlu olacak. İlk iş gününde kadın işçileri yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Fazıl Türk ile başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu, kadınlarla tek tek selamlaşarak başarılar diledi. Kadınların temizlik konusunda erkeklerden daha titiz olduğunu ifade eden Başkan Türk, ticaret ve sosyal hayat gibi yaşamın tüm alanlarında kadının kendini ispat ettiğini söyledi. Kadın personelin bu yeni işlerinde başarılı olacaklarına emin olduğunu kaydeden Türk, bu alandaki başarının diğer kadınların da önünü açacağını belirtti.
Kentin en işlek caddelerinde göreve başlayan kadın temizlik çalışanları, vatandaşlardan ve esnaflardan da olumlu tepkiler aldı.
Öte yandan, 'Ayın Personeli' uygulaması kapsamında, ayın personeli seçilen 3 işçiye ise, Başkan Türk tarafından altın takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha