Mersin Tarsus' ta yaşayan 18 yaşındaki Ayşe Ersöz' ün tek suçu belki de sevip kaçmaktı. Ve onu 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde hunharca katleden 27 yaşındaki öz ablasından başkası değildi. Sevdiği adam ile kaçtığı gerekçesiyle üzerine benzin dökülüp ateşe verilen 18 yaşındaki Ayşe Ersöz tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Tarsus'a bağlı Sıraköy Mahallesi'nde oturan Ayşe Ersöz, yaklaşık 2 hafta önce sevgilisi 24 yaşındaki Mehmet Özkan ile evlenmek için evden kaçtı. Bir taş ocağında işçi olarak çalışan Mehmet Özkan ile Ayşe Ersöz, Tarsus Belediyesi Nikah Dairesi'ne başvurup nikah günü aldı. 8 Mart'ta aynı mahallede oturan genç kızın ablası 2 çocuk annesi Elif K., kardeşini ailesiyle barıştırma bahanesiyle evine çağırdı. Ayşe Ersöz de Mehmet Özkan'ın babası Tuncay ve annesi Hatice Özkan ile ablasının evine gitti.

Alınan haberlere göre, Elif K., sohbet ederken, kız kardeşi Ayşe Ersöz'ü, yatak odasına götürdükten sonra 2.5 litrelik bidondaki benzini üzerine döktü ve çakmağı çaktı. Yanarak ağır yaralanan, 10 Mart tarihinde de nikahı için gün verilen Ayşe Ersöz, ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne, ablası Elif K. da Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından abla Elif K. Adana’da özel bir hastanenin yanık ünitesine, Ayşe Ersöz ise ambulans uçakla İzmir'e sevk edildi.
Vücudunun yüzde 78’inde ağır yanık olan genç kızın öncelikle hayata tutunmaya çalıştığı, cildinin büyük bölümü yandığı içi vücudunda ciddi su kaybı olduğu belirtildikten yaklaşık 2 saat sonra Ayşe Ersöz hayata gözlerini yumdu.Kız kardeşini yakarken kendisi de yaralanan Elif K.’nın tedavisi ise Tarsus Devlet Hastanesi’ne sürüyor. 2 çocuk annesi kadının tedavisinin bitmesinin ardından gözaltına alınacağı bildirildi.




Editör: TE Bilişim