Murat SÖZERİ / MUT(Mersin), () - MERSİN'in Mut İlçesi'nde yaralı bulunan pelikan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü'nce tedavi altına alındı.
Mut İlçesi'nin Dağpazarı Mahallesi civarında bir vatandaş tarafından yaralı bulunan pelikan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Veteriner Hekim Abdurrahman Yüksel tarafından tedavi edilen hayvanın tırnağında yara olduğu saptandı. Pelikanın su kenarındaki sazlıklarda yuva kurduğunu belirten Milli Parklar Şube Müdürü Ahmet Çörtük şöyle dedi:
"Bu kuşlar ülkemizde yaz göçmenidir. Özellikle Mut İlçemizin kuş göç yolu üzerinde bulunmasından dolayı biyoçeşitlilik anlamında zengin bir bölge. Vatandaşlarımızdan ise bu gibi durumlarda doğada yaralı yaban hayvanı gördüklerinde veya bulduklarında kurum yetkililerine haber vermelerini istiyoruz."
Doğal yaşamında olduğu gibi tedavi sürecinde de pelikanın balık ile besleneceği belirtilirken, tedavisinin tamamlanmasının ardından doğal ortamına bırakılacağı kaydedildi.
FOTOĞRAFLI
 

Kaynak: dha