İlkbahar geldi diye sevinirken bugün tüm yurt genelinde yağışlı bir hava mevcut. Meteoroloji uzmanları hava sıcaklarının bu hafta düşeceğini ve yağışların yurt genelinde etkili olacağı bildirildi. Bugün tüm yurtta etkili sağanak yağış görülecek. Hava sıcaklıklarının düştüğü bugün Ankara, İstanbul ve Konya başta olmak üzere pek çok şehirde etkili yağış görülecek.

Hava sıcaklıkları bu hafta 3-4 derece birden düşecek. Yalancı bahara aldanıp ince kıyafetler ile dışarı çıkmayın. Ankara, İstanbul ve Konya başta olmak üzere bugün yurdun her yerinde sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri verdikleri haber ile herkesi şaşırttılar. Hava sıcaklıkları düşmeye başlıyor. Nisan'ın ikinci gününde yurdun her yerinde etkili sağanak yağış görüleceği bildirildi. Uzmanlar hava sıcaklıklarının bu hafta düşeceğini ve pek çok ilimizde sağanak yağışın etkili olacağını açıkladılar. Bugün Ankara soğuk ve yağışlı bir güne uyandı. Yapılan son değerlendirmelere göre hava sıcaklıkları yurdun pek çok bölgesinde düşecek ve pek çok şehir sağanak yağışa teslim olacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Tekirdağ, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay kıyıları, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Muş, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batı, Marmara'nın kuzeyi ile Kıyı Ege'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz ile Batı Karadeniz'in doğu kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğusu ile Tekirdağ, öğle saatlerinde İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 13

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu 16

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde il geneli, öğleden sonra Anadolu Yakası sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16

KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu 14

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğle saatlerinde Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı 12

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

HATAY Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu 20

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimleri ile Kayseri, Nevşehir ve Niğde çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda güney ve batı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı 12

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı 13

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 10

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı 17

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sabah ve öğle saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin doğu kıyılarında batı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile öğleden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin kıyılarında kuzeybatı, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 17

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 17

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, öğleden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 18

DOĞU ANADOLU
Parçalı zamanla çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

ERZİNCAN Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

ERZURUM Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden itibaren aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, gece saatlerinde yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. 10

KARS Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden itibaren aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, gece saatlerinde yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. 11

MALATYA Parçalı zamanla çok bulutlu 16

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 14

GAZİANTEP Parçalı zamanla çok bulutlu 15

ŞANLIURFA Parçalı zamanla çok bulutlu 18

SİİRT Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15

DENİZLERDE HAVA

Orta ve Doğu Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz’de; batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s), doğusu 5 ila 7, akşam batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), doğusu 4 ila 6 (30-50 km/s), Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s), akşam 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, orta ve doğusunda 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), öğle güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de; kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), ilk saatler güneyi 4 ila 6 (30-50 km/s), Güney Ege’de; kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyinde 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), Orta Akdeniz'de 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), öğle saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga yüksekliği: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta. 
Editör: TE Bilişim