Mısır’da yatlarında av fişeği ele geçmesi üzerine 8 Türk vatandaşı ile birlikte tutuklanan Samsunlu Recep Dursun’un ailesi, oğullarının kurtarılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan yardım istediler.
Samsun’un Bafra ilçesi Mevlana Mahallesi’nde ikamet eden 28 yaşındaki Recep Dursun, çarkçı olarak çalıştığı Vanga adlı Avustralya bandıralı yatı Bodrum’dan Avustralya’ya götürmek için yola çıktı. Yatı Avustralya’ya teslim edip geri dönmeyi hedefleyen 8 Türk gemici, akaryakıt almak için Mısır’da uğradıkları limanda yatta yapılan aramada 348 adet av fişeğinin ele geçmesi üzerine 15 Ekim 2014 tarihinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan yattaki 8 Türk vatandaşının tutuklandığı haberini alan Samsun’da oturan baba Mehmet Dursun (56) ile anne Nuran Dursun (55), oğullarının ve arkadaşlarının kurtarılması için yetkililerden yardım istediler. Mehmet Dursun, yetkililerin biran önce devreye girip oğlunun sağ salim Türkiye’ye teslim edilmesini isteyerek, "Gemideki bütün mürettebatı tutuklamışlar. Ele geçen av fişeğinin barut oranı da az. Tutuklanacak bir durum yok. Gemide silahta yok. Oğlum sözlüydü ve Aralık ayının sonunda nişan yapacaktık. Devletimizin bize sahip çıkıp oğlumu ve arkadaşlarını kurtarmasını istiyoruz" dedi.
Oğlunun kurtarılması için gözyaşı döküp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan yardım isteyen anne Nuran Dursun ise, "Ne olur oğlumu kurtarın. Oğlumun tutuklandığı haberini alınca uykularım kaçtı ve psikolojim bozuldu. Yardım bekliyoruz" diye konuştu.
Kaynak: iha