Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL, () İSTANBUL’da, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı’nın düzenlediği ortak operasyonda, 21 kilo eroin ele geçirildi.
İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, Afganistan, İran hattından Türkiye’ye sokularak İstanbul’a getirilen yüklü miktardaki eroinin Avrupa’ya transfer edileceği yönünde ihbar aldı. İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ve Jandarma ekipleri, ihbardaki bilgiler doğrultusunda birlikte çalışma yürüttü. Yapılan istihbarat çalışmasında, eroini M.T ve E.B’nin Küçükçekmece’de bir TIR’a yükleyerek Avrupa’ya gönderme aşamasında oldukları tespit edildi.

EROİN SPOR ÇANTADAN ÇIKTI
Yapılan tespit üzerine harekete geçen Jandarma ekipleri, 13 Kasım 2014 günü, saat 16.00 sıralarında Küçükçekmece, Kanarya Mahallesi’nde, narkotik köpeklerinin de katıldığı operasyon düzenledi. M.T ve E.B gözaltına alınırken aracın bagajında yapılan aramada, 2 spor çanta içerisinde 41 adet preslenmiş paket içerisinde 21 kilo eroin ele geçti. Jandarma’daki sorgusunun ardından savcılığa buradan da mahkemeye çıkarılan M.T tutuklandı. Diğer kişi serbest kaldı.
MİT ve İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı’nın son bir haftada birlikte gerçekleştirdikleri operasyonlarda piyasa değeri 3 milyon lira olan toplam 80 kilo eroin ele geçti.
(FOTOĞRAF)

Kaynak: dha