Mudanya' da yat limanında meydana gelen garip olay herkese yok artık dedirtti.  Mudanya' daki yat limanında bulunan özel şahsa ait teknenin üzerine  bir şahsi otomobil düştü. Kazanın devamında ise tekne ile birlikte denizin derinliklerine batan otomobilde; 4 genç bulunmaktaydı. Ve bu olay sırası garip olan olayda, yaşasın ki gençlerin hiç birinde kayıp yok. Suya batan otomobilden Mudanya maviliklerine atlayıp kurtuldular. 

Alınan bilgiye göre, Yahya B'nin kullandığı 16 JVG 77 plakalı otomobil, Güzelyalı Yat Limanı'nda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu limanda bağlı bir teknenin üzerine düştü. iddiaya göre şahsi otomobilinin hızını ayarlayamadığı söylenen sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil, Mudanya' nın maviliklerinden güç zahmet kurtarıldı.
Otomobil, ağırlığını taşıyamayan tekne ile batarken, sürücü Yahya B. ve araçta bulunan Neslihan B, Özge C, Fatma D. kapıları açarak suya atladı.

Limanda bağlı olan tekne ile birlikte derinliklere doğru ilerleyen araç, “Doğan” adlı 7,5 metrelik 28 bin lira değerindeki tekneyi de batırdı. Olay sırasında paniğe kapılan gençler araç kapısını açarak denize atlarken, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı DEGAK-11 ekibi, gençleri kurtardı.

Aşırı hızdan mütevellit, dengesini sağlayamayan araçtaki gençlerin kurtulmasına Mudanya vatandaşı sahip çıkarken, yaralanan ya da can kaybı olmaması da kazanın sevindirici tarafı, kötünün iyisi. Mudanya' daki olay yerine dalgıç ile gelen çekici sayesinde Mudanya Denizinin derinliklerine batan araç, yaklaşık iki saatlik çalışma ardından çıkarıldı. Olay sırasında denize atlayan gençlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, gençler, ifadeleri alınmak üzere Mudanya İl  Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.






Editör: TE Bilişim