Örtülü Köyü Muhtarı Hacı Şahin, maddi imkansızlıklardan dolayı evlenemeyen sevenlerin düğününü yaptı.
Gaziantep’in İslahiye ilçesine bağlı Örtülü Köyü Muhtarı Hacı Şahin, maddi imkansızlık yaşayan Mesut Kaya ile Suriyeli Emel İbrahim çiftinin düğün masraflarını üstlendi ve sevenleri evlendirdi.
Yaklaşık 2 yıl önce aşkları başlayan Mesut Kaya ile Suriyeli Emel İbrahim, maddi imkansızlıklardan dolayı bir araya gelemedi. Durumdan haberdar olan Muhtar Hacı Şahin, sevenlerin bir araya gelmesi için kendi evinde düğün yaptı.
Kendi çocuklarını evlendirmişçesine mutlu olduğunu dile getiren Hacı Şahin, şunları söyledi:
“Genç çiftimiz, Örtülü köyünde ikamet ediyorlardı. Kızımız Suriye Arfili, oğlumuz aslen Yavuzelili. İki gencimiz bir birini sevdi, bunlara ilgilenen olmadı. Ben de Örtülü Köyü Muhtarı olarak bunlara yardımcı olayım dedim. Genç çifti mutlu etmek için düğün masraflarını üstlenerek çiftin dünya evine girmelerine vesile oldum. İnanın çok mutluyum. Kendi evlatlarımın düğünü yapmış kadar mutluyum. Benim temennim tüm muhtarların böyle duyarlı olmaları ve vatandaşlarına sahip çıkmalarıdır.”
Yaşadığı mutluluğu tarif edemeyeceğini kaydeden damat Mesut Kaya, “Şuanda mutluluktan ne diyeceğimi bilemiyorum. Muhtarıma bana yaptığı babalıktan dolayı teşekkür ederim” dedi.
Suriyeli gelin Emel İbrahim ise yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
“Muhtarımızın bana gösterdiği babalıktan dolayı ben şimdi çok mutluyum. İki yıldır burada çalışıyorum. Evlenme konusunda muhtar bize büyük bir yardımseverlik örneği göstererek sevdiğim adamla evlenmemize yardımcı oldu. Hiç imkanımız yokken Örtülü Köyü Muhtarı bizi evlendirdi. Allah muhtardan razı olsun. Ben muhtarı çok seviyorum.”
Genç çiftin düğünü gece geç saatte kadar devam ederken düğüne gelen davetliler unutulmaz anlar yaşadı.
Kaynak: iha