Adem GÜNGÖR/ MURGUL(Artvin), ()– ARTVİN’in Murgul ilçesinde 9 işçinin işten çıkarılması nedeniyle belediye önünde protesto eylemi düzenlendi. Eylemde, belediyenin karardan geri dönmesi istendi.
Belediyede 9 işçinin görevlerine son verilmesi nedeniyle Murgul Belediye binası önünde düzenlenen eyleme, CHP İl Başkanı Yücel Kurt, Disk Genel İş Sendikası Şube Başkanı Selim Bilgin, CHP Murgul İlçe Başkanı Mehmet Kabaloğlu, işten çıkartılan işçiler, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 'İşçi köle değildir', 'İşimizi geri istiyoruz' ve, 'Emek en yüce değerdir' pankartları dikkat çeken eylemde konuşan Disk Genel İş Sendika Şube Başkanı Selim Bilgin, işten çıkarmalar nedeniyle Ak Partili Belediye Başkanı Hasan Çavuş’a tepki gösterdi ve şunları söyledi:
“Seçim olur, sandıktan birileri çıkar. Bu demokrasinin gereğidir. Seçimi kazanan belediye başkanı parti rozetini çıkarır. Artık bütün Murgulluların belediye başkanıdır. Öyle olması gerekir. Evine ekmek götürmek isteyen işçi arkadaşlarımız için iki dudağın arasından bir ses çıkıyor, ‘Yarın işe gelme’ deniyor.”
İşten çıkartılanlardan Elif Ayten Tosun'un 6 yaşındaki kızı Eylül Tosun'u yanına alarak konuşmasını sürdüren Selim Bilgin, Başkan Hasan Çavuş ile Belediye Meclis üyelerine seslenerek, “Eylül'ün annesini işten çıkarabilirsin, onu ağlatabilirisin. Ama Eylül'ü üzerken hiç vicdanın sızlamıyor mu?" dedi. Amaçlarının siyaset yapmak olmadığını ve işin, aşın, emeğin siyaseti olamayacağını kaydeden Bilgin, “Sayın Belediye Başkanımıza sesleniyorum. Çocukları ağlatmayalım. Murgullular her zaman birlik ve beraberlik içinde olmalarıyla tanınır. Murgul'un birliğini, beraberliğini bozmayalım. Aldığınız bu karardan geri dönün" dedi.
Basın açıklamasının tamamlanmasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI
 

Kaynak: dha