Aydın'da ise eşini sırtından bıçaklayarak ağır yaralayan bir erkek tutuklandı. Karaman’da, 3 ay önce evlendiği eşi 27 yaşındaki Tarık Ciblavi tarafından dün akşam üzeri tartışma sonucu 9 yerinden bıçaklanan 22 yaşındaki Merve Ciblavi, tedavi gördüğü hastanede öldü. Gözaltına alınan ve cinayeti ’namus için’ işlediğini öne süren Tarık Ciblavi ile olay sırasında yanında bulanan kardeşi Taşkın Ciblavi’nin sorgusu sürüyor. Olay, dün saat 18.45 sıralarında meydana geldi. Yangın söndürme tüpleri dolumu yapan bir fabrikada işçi olarak çalışan Tarık Ciblavi, iddiaya göre akşam eve geldiğinde eşi Merve Ciblavi ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Tarık Ciblavi, mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla eşini 9 yerinden bıçaklayarak kaçtı. Kanlar içinde kalan Merve Ciblavi evden dışarı çıkarak komşularından yardım istedi. Genç kadın komşuların yardımıyla ambulansla Karaman Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Merve Ciblavi, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Kaçan Tarık Ciblavi de olay anında yanında bulunan kardeşi Taşkın Ciblavi, kısa sürede polis tarafından yakalandı. İfadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Tarık Ciblavi, gazetecilerin "Neden bıçakladınız?" sorusuna, "Namus için" diye yanıt verdi. Tarık Ciblavi ve kardeşinin sorgusu sürüyor.



BURDUR'DA DA KADIN CİNAYETİ

Burdur’un Altınyayla İlçesi’nde 40 yaşındaki Dursun Duru, ayrı yaşadığı eşi 36 yaşındaki Pınar Duru’yu bıçaklayarak öldürdü. Olay, sabah saatlerinde Altınyayla İlçesi Taşyaka Mahallesi’nde meydana geldi. Altınyayla’da 1994 yılında askerlik görevini yaptığı sırada tanıştığı Pınar Duru ile evlenen Dursun Duru, ilçeye yerleşti. 2 çocuk sahibi çift yaklaşık 1 hafta önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle evlerini ayırdı. Ayrı evde yaşamaya başlayan Dursun Duru, eşi Pınar Duru’nun oturduğu Taşyaka Mahallesi’ndeki eve gelerek tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Dursun Duru, yanında getirdiği bıçakla Pınar Duru’yu vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayıp öldürdü. Dursun Duru, bir süre sonra Altınyayla İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu. Pınar Duru’nun cesedi ise otopsi için hastane morguna götürüldü.

EŞİNİ SIRTINDAN BIÇAKLADI

Aydın’da 28 yaşındaki Y.K., iddiaya göre bir erkekle sohbet ederken gördüğü eşi 21 yaşındaki O.K.’yı sırtından bıçakla yaraladı. Y.K. tutuklanırken, hayati tehlikesi bulunan O.K.’nin tedavisinin sürdüğü bildirildi. Olay, dün saat 18.00 sıralarında, Ilıcabaşı Mahallesi Küme Evler Caddesi numara 13’te meydana geldi. Eşi O.K.’yı bir erkekle konuşurken gören Y.K., bir süre sonra eşiyle tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Y.K., eline geçirdiği bıçakla eşini sırtından yaraladı. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri O.K.’yı ambulansla Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Tedaviye alınan O.K.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Polis tarafından yakalanan Y.K., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. (DHA)  
Editör: TE Bilişim