İSTANBUL, ()  TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Basın Senatosu Önceki Başkanlarından Necmi Tanyolaç, TGC'nin düzenlediği 'Meslekte İz Bırakanlar Toplantıları"nın 13'üncüsünde anıldı.

Necmi Tanyolaç’ın çocukları Nedim Tanyolaç ve Nedret Tanyolaç Öztokat’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katıldığı, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş’in moderatörlüğünü yaptığı toplantıda TGC Başkanı Turgay Olcayto, Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve yazarı Orhan Erinç ve spor yazarı Atilla Gökçe Necmi Tanyolaç’ı çeşitli yönleriyle anlattılar.

 ÇOK YÖNLÜ BİRİYDİ
TGC Başkanı Turgay Olcayto, konuşmasında Necmi Tanyolaç’ın çok yönlü bir gazeteci olduğuna dikkat çekerek,  “Necmi Tanyolaç, bizlere örnek bir ustaydı. Etrafına sevgi dağıtan bir başkandı. Çok yönlü biriydi” dedi. 
ORHAN ERİNÇ: BAYRAM GAZETESİ İÇİN MÜCADELE VERDİ
Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve yazarı Orhan Erinç ise Necmi Tanyolaç’ın mesleki dayanışmanın simgesi isimlerden biri olduğunu kaydederek,  “ Necmi ağabey, bizim için meslek dayanışmasının önde gelen simgelerinden biriydi“ diye konuştu.

 Spor yazarı Atilla Gökçe de  “ Necmi ağabey benim hayatımda gördüğüm en heyecanlı gazeteciydi. gençlere sonuna kadar yol açardı. Yokuşları, merdivenlerin basamak sayısını azaltırdı. İstanbul’daki iletişim fakültelerinin amfilerinin birine ya da araştırma enstitülerinden birine Necmi Tanyolaç’ın ismi verilirse ustamızın adı yaşar”
NEDRET TANYOLAÇ ÖZTOKAT: BABAM TUTKU İNSANIYDI
Necmi Tanyolaç’ın kızı Nedret Tanyolaç Öztokat ise  “Babam bir tutku insanıydı. Mesleğe büyük bir tutkusu vardı. Mesleğine, spor basınına büyük bir hizmet etmişti. Meslek dayanışmasını çok önemsemişti. Balık tutkusu, doğa tutkusu bir de dost tutkusu vardı.  Başta TGC olmak üzere babamın ve bizim her zaman yanımızda olduğunuz için sizlere çok teşekkür ederim” dedi.
ORHAN AYHAN: OLAĞANÜSTÜ HABER TAKİPÇİSİYDİ
Toplantıya katılan TGC Onur Kurulu Üyesi Orhan Ayhan da  “Necmi ağabeyinin olağanüstü haber takipçiliği vardı. Yazdığımız yazıları baştan aşağı dikkatlice okur, düzeltir, haber heyecanı hiçbir zaman yitirmezdi” diye konuştu.

 

 

 

Kaynak: dha