Niğde Çınarlı Köyünde yaşayan, 13 yaşındaki H.Ü., kendisine tecavüz eden 17 yaşındaki fırıncı İ.A. ile nikahsız olarak zorla evlendirilmişti. Akabinde de 21 Ekim' de odasında göğsünden vurulmuş olarak bulunan H.Ü.' nün intihar ettiği söylenmişti.  Niğde' de yaşanan bu akılalmaz olayın peşini bırakmayan polis ekipleri, şok gerçeği öğrendiler. 13 yaşındaki çocuk gelinin intihar etmediği, kayınpederi tarafından vurulduğu ortaya çıktı. 

Bir aylık evli H.Ü.'nün'ın intihar ettiği ileri sürülürken, vurulduğu tabancanın nikahsız eşinin babası Rahmi A.'ya ait olduğu ortaya çıktı.
Tutuklanan 59 yaşındaki Rahmi A.'nın küçük gelinini, oğlunu aldattığı gerekçesiyle öldürdüğü iddia edildi. H.Ü'nün sosyal paylaşım sitesinde tanıştığı nikahsız eşinin tecavüzüne uğradığı, bu durum nedeniyle İ.A. ile kaçarak evlenmek zorunda kaldığı belirtildi. 

ÇOCUK GELİN, İNTİHAR ETMEDİ, ÖLDÜRÜLDÜ!

Niğde Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu tarafından erken yaştaki evliliklerin değerlendirilmesi için geliştirilen 'Güçlü Kadınlar' projesi kapsamında il genelinde evlilik yaşının 15-16 olduğu hatta bazı köylerde evlilik yaşının 12'ye kadar düştüğü belirlenen Niğde'de, bir çocuk gelin dramı daha ortaya çıktı.


Editör: TE Bilişim