Öğretmenler için müjdeli haber... 47 bin atamayı bekleyen öğretmen atamasının gerçekleşmesi için Meclis Başkanlığı'na kanun tasarısı sunuldu. Atama bekleyen öğretmenlerin kategorileri hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Öğretmenlerin heyecan içerisinde ki beklentileri devam ediyor. Atamalar hangi kontenjanlardan yapılacak? Kanun tasarısı ne zaman hayata geçecek? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen sevindirici haber ile kimlerin yüzü nasıl gülecek?Milli Eğitim Bakanlığı'na 47 bin öğretmen ataması yapılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kanun tasarısı sunuldu. Milli Eğitim Bakanlığı'na 47 bin öğretmen kadrosu ihdas edilmesine ilişkin kanun tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Tasarıyla, 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'ye ek madde eklenmesi öngörülüyor.

DAVUTOĞLU'NUN İMZASIYLA SUNULDU

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunulan tasarının gerekçesinde, şunlar kaydedildi:

"Eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülebilmesi bakımından yeterli personelin istihdam edilmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu çerçevede tasarı ile Milli Eğitim Bakanlığına toplam 47 bin öğretmen kadrosu ihdas edilmektedir."

MECLİS TATİLE GİRMEDEN

Seçim nedeniyle tatile girmesinden önce Meclis'e gelen tasarı sürpriz olarak nitelendi. Tasarıda, 1 ile 9 derece arasında 47 bin öğretmen adayı için kadro açılması öngörüldü. Tasarının Meclis'ten geçmesi ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından 47 bin öğretmen adayının ataması yapılacak.

KANUN TASARISI

MADDE 1- 25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

"EK MADDE 2- (1) Ekli listede yer alan kadrolar ihdas edilerek 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) sayılı cetvelin Milli Eğitim Bakanlığına ait bölümüne eklenmiştir."

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

LİSTE

KURUMU : MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDAS EDİLEN KADROLARIN

SERBEST TUTULAN

TOPLAM

47.000

47.000

SINIFI UNVANI DERECESİ KADRO ADEDİ KADRO ADEDİ

EÖH Öğretmen (1-9) 47.000

TOPLAM 47.000

Eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülebilmesi bakımından yeterli personelin istihdam edilmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu çerçevede, Tasan ile Milli Eğitim Bakanlığına toplam 47.000 adet öğretmen kadrosu ihdas edilmektedir.

MADDE 1- Madde ile; Milli Eğitim Bakanlığına toplam 47.000 adet öğretmen kadrosu ihdas edilmektedir.

MADDE 2- Yürürlük maddesidir.

MADDE 3- Yürütme maddesidir.Meclis'e sunulan tasarı ile 47 bin öğretmen atanacak
Editör: TE Bilişim