Gezi Parkı olayları sırasında annesinin ekmek almaya gönderdiği ana kuzusu Berkin Elvan, polislerin attığı biber gazı kapsülü ile başından vurularak günlerce komada kaldıktan sonra hayata veda etmişti. 269 günün sonunda hayata veda eden Berkin'in yıl dönümü sebebi ile bugün yürüyüşler düzenlendi. Okmeydanı'nda vurulan kara yağız delikanlı, vurulduğu yerde anıldı. Yürüyüşe her zaman olduğu gibi izin vermeyen polis memurları ile yürüyüş yapan şahıslar arasında olay çıktı. Gruğ Berkin'in kabrine gitmek istiyordu ama...

Kara yağız delikanlımız Berkin Elvan 269 gün komada kaldıktan sonra geçtiğimiz sene 11 Mart’ta yaşamını kaybetmişti. Berkin Elvan için Okmeydanı’nda nizamlanan anma töreninde gerginlik yaşandı.
Berkin Elvan ölüm sene dönümünde Okmeydanı'nda vurulduğu yerde anıldı.

Elvan’ın kabrine yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.
Okmeydanı’nda toplanan eylemciler, Berkin Elvan’ın mezarının bulunduğu Feriköy Mezarlığı’na yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis, gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.


OKMEYDANI KARIŞTI

Kalabalık anmanın ardından Elvan'ın kabrinin bulunduğu Feriköy Mezarlığı'na yürümek istedi. Ancak polis, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Yolu TOMA'lar ile kesen polis, gruba müdahalede bulundu. Tazyikli su ve gaz bombalı müdahale sonrası grup ara sokaklara kaçtı.

İzmir'de ki Berkin Elvan heykelide çıkan olaylarda tahrip edildi.
Editör: TE Bilişim