Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde, okul servisi sürücülerine, araç içi kameralara yansıyan hataları gösterildi. Görüntüleri izleyen sürücülerin kendileri de yaptıkları hatalara güldü.
117 köyden 115 aracın ilçe merkezindeki 16 okula bin 700 öğrenci taşıdığı bildirildi. Dursunbey Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle okul servislerine araç içi kameralar yerleştirilirken, bu kameralar hem araç içini, hem de yolu kaydedecek şekilde monte ediliyor.
Dursunbey Kaymakamlığı, geçen hafta meydana gelen okul servisi kazasının ardından servis şoförleriyle toplantı yaptı. Kaymakam Yaşar Aksanyar’ın başkanlık yaptığı toplantıyı İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Ayça, Emniyet Müdürü Erol Akar, Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir ve servis aracı sürücüleri katıldı. Aksanyar, araçlara yerleştirdikleri kameralar sayesinde sürücü hataları ve kural ihlallerini tespit ettiklerini, bu toplantının sürücüleri bilgilendirmek maksadıyla yapıldığını belirtti. Sürücülere araç içinde yaptıkları hataları izlettireceklerini ifade eden Kaymakam Aksanyar, bu görüntülerin örnek olarak kullanılacağını, fakat bundan sonraki hatalarla ilgili cezai müeyyide uygulanacağını hatırlattı.
Konuşmaların ardından araç içi kameralarına yansıyan hatalar sürücülere seyrettirildi. Kaymakam Aksanyar, hatalarla alakalı zaman zaman izahat yaptı. Hatalarını kameradan izleyen sürücülerin kendileri de yaptıkları hatalara güldü. Görüntülerde bazı sürücüler cep telefonu ile görüşürken, bazılarınınsa emniyet kemeri takmadığı ve ayakta öğrenci taşıdığı görüldü. Ayrıca bir sürücünün çalışmayan aracını öğrencilerin ittiği görüldü. Bir sürücünün de öğrenciler ile diyalogu görüntülere yansıdı.
Kaynak: iha