Eğitim İş Genel Mali Sekreteri Nazım Kırcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir skandala imza atılarak, ilkokul öğrencilerine “Öğretmen Öküz, Öğrenci Eşek” adlı resimli hikaye kitapları dağıtıldığını belirterek, skandal uygulamanın sorumlularından biran önce açıklama beklediklerini bildirdi.
Kırcı yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Bü-yükşehir Belediyesi tara-fından yayına hazırlanan söz konusu kitaplarda öğ-rencilere ve öğretmenlere açıkça hakaret edildiğini ileri sürerek şunlara yer verildi;
“Okul aile birliklerinden para alınarak okullara teslim edilen ve çocuklara dağıtılan “Öğretmen Öküz” adlı kitapta "Bir varmış, bir yokmuş. Sürekli saman yiyen bir öküz varmış. Su içer, saman yer, başka da bir şey yapmazmış. Ama bir gün bu öküz durup dururken öğretmen olmaya karar vermiş” şeklinde geçen metinle öğretmenlik mesleği aşağılanmaktadır.
Sadece kapak resimlerine baktığımızda bile öğrenci ve öğretmenlerimize hakaret unsuru barındıran bu kitaplar hangi amaçla okullara gönderilmiştir? Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kitapları hangi kriterler çerçevesinde ilkokul öğrencilerine dağıtmıştır? Bu kitaplar Milli Eğitim Bakanlığı'nın tavsiye ettiği kitaplar arasında yer alıyor mu? Bu kitaplar dağıtılmadan önce bir komisyon oluşturuldu mu ya da ilkokul çağı çocuklarına hikaye kitabı olarak dağıtılması için bir komisyon kararı var mıdır?
Son yıllarda öğrencileri cemaatlerin ve tarikatların kucağına iterek çağdaş, bilimsel, akılcı laik eğitim sistemini okullardan kapı dışı eden Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda bu tür kitapların dağıtılmasına izin vererek eğitim sistemimizi oyuncak haline getirmiştir. MEB'in bilinçli politikaları nedeniyle eğitim sistemimiz giderek bilimsellikten uzaklaşmaktadır.
Eğitim-İş olarak söz konusu skandal uygulamanın sorumlularından biran önce açıklama bekliyor, konunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.”  
Editör: TE Bilişim