GENELKURMAY eski Başkanı İlker Başbuğ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Harp Akademileri Komutanlığı'nda yaptığı konuşmada, "Kurumlarımızın içinde örgütlenmiş bir yapının yürüttüğü bir kumpasa hep birlikte maruz kaldık" sözleriyle ilgili olarak, "Önemli olan bu sözlerin ardında, eylem, hareket ve fiillerin olması" dedi.
Bursa’da bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Tüyap Kitap Fuarı'nda, yazdığı kitaplarının imza gününe katılan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, gazetecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Harp Akademileri Komutanlığı’nda yaptığı konuşmada, "Kurumlarımızın içinde örgütlenmiş bir yapının yürüttüğü bir kumpasa hep birlikte maruz kaldık" açıklamasıyla ilgili soruyu yanıtladı. Türkiye'de söylenen sözlerin artık fazla önemi ve değeri olmadığını düşündüğünü belirten Başbuğ, "Önemli olan bu sözlerin arkasında hareket, eylem ve fiillerin olması. Sadece sözler bir şey ifade etmiyor. Ayrıca bu bütün yaşananlar, Türk milletinin gözü önünün de yaşandı. Türk milleti her şeyi gördü. Ben Türk milletini güveniyorum. Her şeyi, yaşananları en iyi şekilde değerlendireceğine yürekten inanıyorum" dedi.
Başbuğ, "Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısı ve siyaseti düşünüyor musunuz ?" sorusu üzerine ise, "Ben silahların gölgesinde yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkacağına inanamıyorum. Ayrıca ben aktif siyaseti girmeyi düşünmüyorum" yanıtını verdi. Başbuğ imza gününe gelenler ile kısa süre sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 

 

Kaynak: dha