Türkiye’de her geçen gün artan kadına şiddetle mücadele etmek için Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nün ‘Yalnız Değilsiniz’ adlı örnek projesi kapsamında kurulan 11 kadından oluşan özel tim, kentteki yaklaşık 300 koruma kararı bulunan mağdur kadını takibi sürdürüyor.
İl Emniyet Müdürlüğünce geçen hafta kurulan ve Eskişehir Aile Mahkemesi tarafından ‘Önleyici Koruma Kararı’ verilen yaklaşık 300 kadını evlerinde tek tek ziyaret ederek görüşen ve risk analiz raporlarını hazırlayan 11 kadın polis, çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’ne bağlı kadın polisler, ikişerli gruplar halinde mağdur kadınları haftalık olarak ziyaret ederek, Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un uygulanma hükümlerinin yerine getirilip getirilmediğini tespit ediyor ve risk raporu oluşturuyor.
Proje ve çalışmaları hakkında konuşan polis memuru Serap Çetintaş, kadın mağdurların kendilerini gördüklerinde durumlarını durumlarını daha rahat izah edebildiklerini ve çalışmaları sırasında güzel tepkiler aldıklarını belirtti. Çetintaş, “6284 sayılı yasa kapsamında kadınların evlerine giderek risk analiz formları hazırlıyoruz. Şimdiye kadar gayet güzel tepkiler aldık. Biz kadın olduğumuz için karşımızdaki kadınlar da bizlerle rahat iletişim kurarak kendilerini daha rahat ifade edebiliyorlar” dedi.
Proje sayesinde yaklaşık 300 mağdur kadının daha da bilinçlendiğinden bahseden polis memuru Özlem Özsoy ise, “Kanunun uygulanmasında bir yanlışlık olduğu zaman, uygulanmadığı ya da evde şahsı gördüğümüz zaman anında 155’i arıyoruz ve şahsın alınmasını sağlıyoruz. Kadına ulaşmak istediğimiz zaman önce telefonla arayarak müsait olup olmadığını, ne zaman görüşebileceğimizi soruyoruz. Gittiğimizde de kanunu ve uygulanmadığında ne yapacağını anlatıyoruz. Mağdur kadın eşi ile barıştıysa veya sorun ortadan kalktıysa, gidip kararın kaldırılabileceği yerleri söylüyoruz” ifadelerini kullandı.
(İHA)
Kaynak: iha