Çek Cumhuriyeti’nden Mersin’in Silifke ilçesine gelin gelen ve hayatını burada sürdürmeye karar veren Helena Levent, Silifke Nüfus Müdürlüğü’nden aldığı nüfus cüzdanı sonrası “Ne mutlu Türküm diyene” dedi.
6 yıl önce Mersin’in Silifke ilçesine gezmeye geldiğini ve burada Mustafa Levent ile tanışıp evlenmeye karar verdiğini belirten Helena Levent, 5 yıl önce Türk vatandaşı olmak için Silifke Nüfus Müdürlüğü’ne müracaat etti.
Müracaat sonrası aradan geçen 5 yıl sonra Silifke Nüfus Müdürlüğü’ne gelerek Türk nüfus cüzdanını alan Helena Levent, “Ne mutlu Türküm diyene” dedi.
Eşi Mustafa Levent ile birlikte Silifke’de tavuk çiftliği ve limon bahçesinde şalvarını giyip başına eşarp çeken Helena Levent bir işçi olarak her gün iş başı yapıyor. Günlük tavuk çiftliğini temizleyip tavuklarla ilgilenirken arta kalan zamanlarda bahçede çapa ve kürekle çalışan Helena Levent en çok Atatürk’ü merak ettiğini söyledi.
“Benim tek düşüncem Türkiye için artık yeni bir Atatürk doğsun” diyen Helena Levent, “Evimizde tavuklarla uğraşıyorum. Temizliğini yapıp yiyeceğini veriyorum. Ev işleri ile uğraşıp akşamüstü de bahçe işleri ile uğraşıyorum. Türk olmaktan dolayı çok büyük mutluluk hissettim. Ben Türk vatandaşı olmak için 5 yıl bekledim. Eşime de Türk kimliğimi alınca ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyeceğim dedim. Yaşım biraz yüksek oldu ancak eğer kabul ederlerse de siyasete atılmak isterim. Düşüncelerim doğru temiz. Siyasette herkes susuyor. Ben susmamak için siyaset yapmak istiyorum. Benim tek düşüncem Türkiye için artık yeni bir Atatürk doğsun. Türkiye’ye bir Atatürk lazım hem de çok çabuk lazım. Ben Atatürk’ü çok merak ediyorum. Atatürk için kitaplar okuyorum. Atatürk’ün düşünceleri benim düşüncelerimle aynı bunun için ben Atatürk’ün büyük hayranıyım” dedi.
Kaynak: iha