Balıkesir’de bir okulda öğretmenlik yapan Ali Erdem, Öğretmenler Günü’nde bankanın aldığı dosya masrafı parasını geri aldı.
Okul öncesi öğretmenliği yapan Ali Erdem, 2007 yılında çekmiş olduğu ihtiyaç kredisine çıkan 351 TL’lik dosya masrafını geri aldı. Bankanın aldığı haksız dosya masrafına Tüketici Hakem Heyetine başvurarak itiraz eden Ali Erdem, "Aldığım ihtiyaç kredisinden 351 TL dosya masrafı kesilmişti. Biz bu dosya masrafına itiraz ettik. Tüketici Hakem Heyeti sağ olsun iadesine karar verdi. Bu karara istinaden de bunu bankaya gösterdiğimizde banka bize geri ödeme yaptı. 7 yıl sonra bu parayı geç de olsa almış olduk. Tabii Öğretmenler Gününde böyle bir haber almak güzel oldu” dedi.
“BANKALAR MAĞDUR EDİYOR”
İhtiyaç kredisi çekildiğinde alınan dosya masrafı ile birlikte vatandaşların mağdur olduğunu ifade eden Ali Erdem, “İhtiyaç kredisini çekiyorsunuz, içinden belli bir dosya masrafı kesiliyor. Ve sizin planladığınız miktarın daha aşağısında bir miktar verdiği için sizi bir noktada mağdur etmiş oluyor. Bu bu mağduriyeti ve bankaların haksız almış olduğu kredi ve dosya masraflarına itiraz etmenin halkımız açısından alışkanlık haline gelmesi bu haksız alınan paraların alınmamasını istiyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızın bu konuda haklarını kullanmasını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.
KREDİ KARTI AİDATLARINI DA ALDI
Çektiği ihtiyaç kredisi haricinde kredi kartı aidatlarına da itiraz ettiğini söyleyen Öğretmen Ali Erdem, “Kredi kartı aidatlarının da itirazları mevcut elimizde. Onları da veriyoruz. Onlar inatla ücret yazıyorlar. Bizlerde inatla her sene ücrete itiraz ediyoruz. Ve Tüketici Hakem Heyetleri de iadesine karar veriyor. Tüketici Hakem Heyetleri çok yoğun çalışıyorlar. Tüketici Hakem Heyetlerine dilekçemizi yazdığımız zaman bekliyoruz. Onlar sabırla ve özverili ile çalışıyorlar. Bankalar karşısında gerçekten bizim destek aldığımız Tüketici Hakem Heyetlerine teşekkür ediyorum” dedi.
Tüketici Hakem Heyetine başvurusundan 6 ay sonra cevap aldığını söyleyen Erdem, “Bence sabrederek beklemek gerekiyor. Bu ücretleri geri almak gerekiyor. Aslında Tüketici Hakem Heyetinden karar çıktıktan sonra icra takibi başlatma hakkımız mevcut. 7 yıllık bir mesele. 7 yıl önce alınan bu miktar belki 2’ye 3’e katlanacaktı yasal faiz olarak. Ben bununla uğraşmak istemedim. Tabii uğraşmak isteyenler olacaktır. Hakları da vardır” dedi.
Kaynak: iha