Adana’da 70 yaşındaki Doğan Karaçalı, çocukken puslu camlarda parmakla başladığı resim merakını geliştirerek, el emeği göz nuru eserlerini kaldığı huzurevinde sergiledi.
Gerçek mesleği kunduracılık olan ve 2 yıldır Adana Huzurevi’nde kalan Doğan Karaçalı, resim yeteneğiyle görenleri şaşırtıyor. Huzurevi yetkilileri tarafından da kara kalem yaptığı resimler fark edilen Karaçalı ve 2 kadın ressam için sergi açıldı. 7-8 yaşından bu yana kara kalem resim yapan ancak hiç sergi açamayan Karaçalı kendisi ve arkadaşları için sergi açılmasından çok memnun oldu.
"PUSLU CAMLARDA RESİM YAPMAYI KEŞFETTİM"
Karaçalı, asıl mesleğinin kunduracılık olduğunu ancak resim yapmayı çok sevdiğini belirterek, "Resim yapmayı kışın evimizde puslu camlarda öğrendim. Dışarı soğuk içeri sıcak olduğu için cam puslanınca ben parmağımla resim yapardım. Kendi yeteneğimi böyle keşfettim. Burada parmakla resim yapa yapa kendimi geliştirdikten sonra bu kez de kağıt üzerine kara kalemle resim yapmaya başladım. O gün bu gündür kara kalem portre resimler yaparım" dedi.
"BEN RESME AŞIĞIM O OLMAZSA DÜNYA BOMBOŞ"
Doğan Karaçalı resim ve şiirin kendisini hayata bağladığını ifade ederek, "Şiirsiz ve resimsiz dünya bomboş bir dünya benim için. Resmi çok sevdiğim için bu alana yöneldim. Resme aşık bir insanım. Hiç kimseden bir kelime dahi sormadan buraya kadar geldim. Daha önce hiç sergi açmamıştım bu benim ilk sergim. Tabi biraz onur duyuyorum. 3 tane eserim var şu anda. Ancak yıllardır sayısız eser yaptım. Düşük ücretlerle sattım. Şimdi beşte bir fiyatına satıyorum" diye konuştu.
Kaynak: iha