Hatay’ın İskenderun ilçesinde üç kez kalp ameliyatı geçiren Milli Piyango satıcısı Özer Yeşilkaya, 4 yıldır diyalize giren kızına böbreği ile hayat verdi.
Üç kez açık kalp ameliyatı geçiren 54 yaşındaki Milli Piyango satıcısı Özer Yeşilkaya, böbrek yetmezliğinden dolayı 4 yıldır diyalize giren 23 yaşındaki kızı Dilara Dilem Yeşilkaya’ya böbreğini verdi. Kızının sadece sağlığının ve sıhhatinin yerinde olmasının kendisi için yeterli olduğunu kaydeden baba Yeşilkaya, “Kızım bir böbrek rahatsızlığı geçirdi. Ondan sonra diyaliz hastası oldu. Yaklaşık 4 yıldan bu yana da diyaliz merkezlerinde tedavi görüyordu. Bu arada ben üç ayrı açık kalp ameliyatı geçirdim, üç damarım değişti. Bu ameliyatlardan sonra 2014 yılının Haziran ayında kızıma Antalya’da böbreğimi verdim. Bizim görevimiz bu. Yeter ki kızımın sağlığı ve sıhhati yerinde olsun” dedi.
Babası için canını feda edebileceğini söyleyen Dilara Dilem Yeşilkaya ise, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı okuduğu üniversitesini bitirip babasına ev almak istediğini söyledi. Babasının böbreği ile yeniden yaşama tutunan Yeşilkaya, “Babam geri böbreğini istesin ben canımı vermeye hazırım. Babam beni dünyanın en mutlu kızı etti” diye konuştu.
Kaynak: iha