12 kişilik Güney Koreli vatandaşı Denizli Pamukkale' ye gezi amaçlı geçtiğimiz günlerde gelmişti. Denizli'de Pamukkale üslerinde balonla gezmekte iken, balonun aşırı hava koşulları sebebiyle devrilmesi ile yara aldılar. İçinde 12 Güney Koreli turistin bulunduğu Türk Hava Kurumu'na ait balon rüzgar nedeniyle Pamukklae semalarına iniş sırasında sürüklenerek devrildi. Balonun sepetinde bulunan 12 Koreli turistten 4'ünün bacakları kırıldı.

Saat 16.00 sularında Denizli Pamukkale traverten izalarından harekete çıkmış olan ve içinde 12 Güney Kore vatandaşını taşıyan THK' ye ait balon yükselmeye başladı. Balon, Pamukkale semalarına çıktığı sırada ters rüzgar nedeniyle Irlıganlı Mahallesi ile Güzelpınar Mahallesi arasındaki Gölyeri Mevkiisindeki tarlaya devrilmemek için zorunlu iniş yapmak istedi. Ancak sert iniş sırasında balonun rüzgar nedeniyle hareketlenmesi üzerine sepet sürüklendi. Yaklaşık 20 metre sürüklenen sepette bulunan 12 Koreli turist, yaralandı.

Pamukkale'den kalkan balondaki görevlinin telefonla haber vermesi üzerine balonun indiği yere çok sayıda ambulans gönderildi. Dağlık alındaki tarlaya inmeye çalışırken, sert iniş sırasında rüzgar nedeniyle sürüklenen sepette bulunan turistler, sepetten çıkarılara bulunan Hong Myeongsun, Kim Heesun, Jeon Hyungsook, Lee Yooungmın, Lee Jın Yong, Chooı Pılsoung, Choung Hoegyoung, Maeng Gab Saoon, Lee Mıkyung, Lee Kumja, Jeon Oksu ve Park Eunhye adlı turistler, yedi ambulansla Denizli Özel Sağlık Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Hong Myeongsun, Kım Heesun, Jeon Hyungsook ve Choı Pılsoung ayak ve bileklerinde kırıklar olduğu öğrenildi.
Diğer Güney Korelilerde küçük sıtrıkların tedavilerini de ayakta yapan doktorların açıklamaları ile sıhhatlerinde önemli bir durum olmadığı da belirtildi. Sonuç olarak jandarmanın başlattığı soruşturma kapsamlı olarak devam etmekte iken, Pamukkale' deki THY' ye ait balonu uçurmak için görevlendirilen pilot göz altına alındı. 






Editör: TE Bilişim