Sivas E Tipi Cezaevi’ndeki olay, önceki akşam meydana geldi. 16 Eylül 2010’da Şanlıurfa’da amcasının oğlu Engin Avcı’yı silahla vurup, boğazını bıçakla keserek öldüren Metin Avcı, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sivas E Tipi Cezaevi’ne nakli yapılan Metin Avcı’yı önceki gün Elazığ’da yaşayan eşi Leyla Avcı, kayınpederi İsmet Avcı ve 3 çocuğu ile birlikte ziyarete geldi. Babası ve çocuklarıyla bir süre görüşen Metin Avcı, ardından eşi Leyla’yı alıp eşlerin görüşmeleri için hazırlanan ve ’pembe oda’ adı verilen odaya geçti. Metin Avcı, odaya girerken meyve tabağı ile meyveleri soymak için kantinden aldığı 3 santimlik çakıyı da götürdü.

Çağrı butonuna basamadı

Gözetleme olmayan ve sadece çağrı butonu bulunan odada 3 saatlik görüşme süresi dolmasına rağmen Leyla ve Metin Avcı çifti çıkmadı. İnfaz koruma memurları kapıyı çaldı, ancak içerden ses gelmedi. Kapıyı kırarak ’pembe oda’ya giren görevliler, boğazı kesilen Leyla Avcı’nın kanlar içinde cesediyle karşılaştı, bileklerinde kesikler olan Metin Avcı’yı da baygın halde buldu. Metin Avcı’nın eşini cezaevi kantininden aldığı 3 santimlik bıçakla boğazını keserek öldürdüğü, genç kadının çağrı butonuna basamadığı anlaşıldı. Metin Avcı’nın eşini öldürdükten sonra bileklerini keserek intihara kalkıştığı saptandı.

Tecavüze uğradığı için öldürdüm

Olaydan sonra hastaneye kaldırılarak tedaviye alınan Metin Avcı’nın kendine geldikten sonra ifadesi alındı. Amcasının oğlu Engin Avcı’yı, eşi Leyla Avcı’ya tecavüz ettiği için 4.5 yıl önce tabancayla göğsünden vurup, bıçakla boğazını keserek öldürdüğünü anlatan Metin Avcı’nın, bu olaydan sonra ilk kez baş başa kaldığı eşi Leyla’yı da amcasının oğlunun tecavüzüne uğradığı için öldürdüğünü söylediği öğrenildi.
Editör: TE Bilişim