Emre BAYLAN/ ANTALYA,() - ANTALYA'da Phaselis Antik Kenti ve Beydağları Olimpos Milli Parkı etkileşim sahası içinde hazırlanan 'Dream of Phaselis' projesi hakkındaki davanın karar duruşması, 2'nci İdare Mahkemesi'nde yapıldı. Tarafların son sözlerini söylediği duruşmada karar 15 gün içinde açıklanacak.
Rixos Oteller Zinciri'nin en özgün halkası olarak Phaselis Antik Kenti ve Beydağları Olimpos Milli Parkı etkileşim sahası içinde 180 bin metrekare alan üzerine 'Dream of Phaselis' projesi yapıldı. Bu projeyle ilgili Antalya Valiliği'nin 26 Aralık 2013 tarihli 'ÇED Gerekli Değildir' kararı hakkında, 2'nci İdare Mahkemesi'nde devam eden davanın karar duruşması yapıldı.
Meslek odalarından çevre derneklerine, vatandaşlardan esnaf derneklerine 22 ismin davacı olarak yer aldığı dosyayla ilgili mahkeme 17 Ekim tarihinde oybirliğiyle yürütmeyi durdurma kararı verirken, karar duruşmasına taraf olan Antalya Valiliği katılmadı.
Duruşmanın ardından açıklama yapan avukat Tuncay Koç, Phaselis'e neden bir otel yapılmayacağını gerekçeleriyle bir kez daha mahkemeye ifade ettiklerini söyledi. Phaselis gibi arkeolojik SİT karakterine sahip, milli park alanı içinde ve dünyaca bilinen bir alanda herhangi bir otel projesinin mümkün olmayacağını dile getiren Koç, “Proje tüm mevzuatlara aykırı olduğu kadar ahlaka, vicdana da aykırıdır" dedi. Tuncay Koç, Phaselis'te herhangi bir projeye ilgili bakanlıkların izin vermemesi gerektiğini belirterek, “Bölgede arkeolojiye önem verilmesi gerekir. Milli park içinde arkeolojik alanın genişletilmesi gerekir. Bölgede yüzeysel arkeolojik çalışmalar dahi bitmedi" dedi.
Koç, kararın 15 gün içinde alınması ve 1 ay içinde yazıya geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Phalesis hepimizindir. Yılbaşına güzel bir kararla gireceğimizi düşünüyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Kaynak: dha