Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, ()-TUNCELİ'nin Pülümür ilçesinde toplanan sokak köpekleri kısırlaştırılmak için belediyeye at çöp kamyonuyla Erzincan'a getirildi.
Pülümür'de sokak köpeklerinin çöp kamyonunda preslenerek öldürüldüğü ileri sürülürken, Erzincan Doğa ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Güler Öztürk, 15'i dişi, 10'u erkek, 11 tanesi de yavru olan toplam 36 köpeğin dün akşam saatlerinde Erzincan Belediyesi Hayvan Barınağı'na getirildiğini söyledi. Güler Öztürk, köpeklerin kısırlaştırılması için kente getirildiğini, hepsinin sağlığın iyi olduğunu belirtti. Güler Öztürk, kısırlaştırma işleminin önümüzdeki günlerde sona ereceğini, tedavilerinin ardından köpeklerin tekrar Pülümür'e gönderileceğini kaydetti.
Pülümür Belediye Başkanı CHP'li Müslüm Tosun ise köpeklerin başıboş gezdiklerini vatandaşların talepleri doğrultusunda toplayarak kısırlaştırmaya gönderdiklerini söyledi. Başkan Tosun "Köpekleri Erzincan Belediyesi ile görüşerek gerekli tedavileri için oraya gönderdik. Elimizde başka kapalı araç olmadığı için çöp kamyonuyla götürüldüler" dedi.

(FOTOĞRAFLI)

Kaynak: dha