Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de Cumhuriyet'in 91'inci yılı nedeniyle Vilayet Meydanı'nda yapılan resmi törenin bitiminde CHP, İşçi Partisi (İP), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) , Eğitim İş Sendikası ve Kent Konseyi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu.
Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen ile çok sayıda kişi katıldı. Törende sırasıyla Valilik, Garnizon komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin çelenkleri konuldu. Ardından Askeri Bando eşliğinde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu ve bayrak göndere çekildi.

Resmi törenin tamamlanmasının ardından CHP, İP, ADD, ÇYDD, Eğitim- İş Sendikası ile Kent Konseyi çelenkleri Atatürk Anıtı'na konuldu.  CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, "Cumhuriyetimiz gerçekten 91 yıldır en üzüntülü, en dertli, yok edilmek istenen günleri yaşıyor. Ama biz CHP olarak bugünü onur ve gururla kutluyoruz. Her zaman da kutlayacağız. CHP var olduğu müddetçe Cumhuriyet yaşayacaktır" dedi. İP İl Başkanı Zafer Tezci de "Bu ülkenin kurucusu büyük Atatürk. Heykelin önüne geldik, 29 Ekim vesilesiyle sana çelenk bırakıyoruz. Bıraktığımız bu çelenk mücadele azmimizin kararlılığındadır. Yeniden duyuruyoruz. Gösterdiğin yolda cumhuriyet devrimini yeniden kuracağız" diye konuştu. İP'liler yapılan konuşmanın ardından hip birlikte Andımızı okudu. ADD Şube Başkanı Azmi Kerman ise "Törenden sonra çiçekleri koyduruyorlar. Bizi hiçbir zaman kimse yıldıramayacak Büyük Atanın izinde sonuna kadar cumhuriyetin bekçisiyiz" dedi. ÇYDD Şube Başkanı Sevgi Akmen, Cumhuriyet Bayramı'nın halkın bayramı olduğunu söyleyerek, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın halka kapatılmasına, sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütlerinin çelenk koymasına resmi programlarda yer verilmemesine olan tepkimizi dile getiriyoruz. Halkın meydanına çelenklerimizi koymaya yasalar izin vermese de koymaya devam edeceğiz" diye konuştu. Resmi törenin ardından Atatürk Anıtı'na çelenk koyanlar, anıt önünde hatıra fotoğrafları çektirdikten sonra dağıldı.   FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha