Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşesinde Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı ‘Molotofkokteyli atmak serbest olsun istiyorlar’ şeklinde yorumlayan Rıdvan Dilmen’i eleştirdi. İşte Hakan’ın ‘Rıdvan Dilmen’in bilgisi yok, fikri var’ başlıklı yazısı… 


Fenerbahçe otobüsüne yapılan alçakça saldırıyı yorumluyordu Rıdvan Dilmen. Açıklamalarının bir yerinde şöyle dedi: "Bir şeyler yapılmaya çalışılıyor ama izin vermiyorlar. Molotofkokteyli atmak serbest olsun istiyorlar." 

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan Rıdvan Dilmen'i bilgi sahibi kılmak için yazıyorum: “Bu ülkede hiç kimse ama hiç kimse "Molotofkokteyli atmak çok süper bir şey” diyecek kadar kafayı yemedi. 

 



Meclis'te yapılan tartışmalarda CHP, MHP
 ve HDP temsilcilerinin tümü "Molotof atmaya getirilen ceza"ya tam destek verdiler. Molotofkokteyli zaten suç olarak tanımlanıyor. Molotof atmaktan en yüksek cezayı alanlar var. Buna rağmen muhalefet, iktidarın bu konuda getirdiği tasarıya onay verdi. "İç Güvenlik Yasası", bir "Molotof yasası" değildi... İçinde demokratik prensiplerle örtüşmeyen birçok husus vardı. Muhalefet partilerinin itirazı da bunaydı. Rıdvan Dilmen'e bilgiyi verdik. Bakalım fikri değişecek mi?

Editör: TE Bilişim