İSTANBUL, () SABANCI Üniversitesi, THE “BRICS ve Hızlı Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler” sıralamasında Türkiye’den en yüksek sıradan giriş yapan vakıf üniversitesi oldu. Sabancı Üniversitesi, Times Higher Education “BRICS ve Hızlı Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler” Sıralamasında 15. oldu. BRICS ülkeleri ve Hızlı Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler" listesinde, Türkiye'den 8 üniversite yer aldı.

Türkiye’den, henüz 15. akademik yılında olan ve sıralamaya ilk kez girerek 15. sırada yer alan Sabancı Üniversitesi ile birlikte en iyi 100 üniversite sıralamasında ODTÜ 3., Boğaziçi Üniversitesi 7., İTÜ 8., Bilkent Üniversitesi 19., Koç Üniversitesi 29., İstanbul Üniversitesi 51. ve Hacettepe Üniversitesi 82. sırada yer aldı.
Sabancı Üniversitesi geçtiğimiz Ekim ayında açıklanan Times Higher Education (THE) dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında da 182. basamakta yer alarak, listeye ilk kez giren üniversiteler arasında en yüksek kademeden giren Türk üniversitesi ve ilk 200’ de yer alabilen tek vakıf üniversitesi olmuştu.
Sabancı Üniversitesi’nin önemli bir girişle yer aldığı Times Higher Education “BRICS ve Hızlı Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler Sıralaması” ile araştırma odaklı başarılı üniversiteler, öğretim, araştırma, atıflar, sanayi geliri ve uluslararasılık gibi 5 kategoride 13 farklı parametre esas alınarak değerlendiriliyor. Sıralama oluşturulurken ilgili temel misyonları değerlendirilen üniversitelerin bulunduğu ülkelerin jeopolitik konumları ile ekonomik durumları da performans sıralamasına etki ediyor.

BERKER: ÜNİVERSİTEMİZ ULUSLARARASI REFERANS NOKTASI OLMUŞTUR


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sabancı Üniversitesi Rektörü Nihat Berker, şunları söyledi:

“Sabancı Üniversitesi, araştırma ve insan odaklı disiplinlerarası eğitimi, özgür akademik seçim ve performans ortamı ve dünya çapında akademik kadrosu ile dünya klasmanında öncü bir araştırma üniversitesidir. Katılımcı farklılığına saygılı ve tüm paydaşların gereksinimlerine duyarlı bir yenilikçilik vizyonu ile çalışan üniversitemiz, araştırma ve eğitim alanındaki yaratıcılığı ile oluşturulan özgün bilginin yayılmasını sağlayan uluslararası bir referans noktası olmuştur.
Öğrencilerimiz, kendi özgür ve bilinçli seçimleriyle girdikleri diploma programlarında, araştırmaya çok önemli katkılar vermekte ve mezuniyetleri sonrasında bütün dünyaya yayılmaktadırlar. Bilgiyi daha ileriye taşımak, kıymetli öğrencilerimize en iyi desteği verebilmek ve toplumun gelişimine her ölçüde katkıda bulunmak felsefelerinden yola çıkan üniversitemiz araştırma gücünü, uygulamalı ve stratejik araştırmalara yöneltmiştir. Üniversitede araştırma; bir yandan eğitim programlarını zenginleştirmeyi, diğer yandan da sosyal ve ekonomik gelişime katkıda bulunmayı hedeflemektedir. ‘Birlikte Yaratmak ve Geliştirmek’ misyonu ile; her alanda ve uluslararası düzeyde yetkin ve kendine güvenen, çok boyutlu ve bağımsız düşünce yeteneği ile donanmış, toplumsal sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmek; bilim, teknolojik gelişmeler ve üretilen bilgilerin topluma yayılmasına küresel boyutta katkıda bulunmak için tüm akademisyenlerimiz ve idari çalışanlarımız ile birlikte çalışmaktayız.

EN ÇOK PROJE VE FON ALAN ÜNİVERSİTE
Sabancı Üniversitesi, öğretim üyesi başına 400 bin TL'ye yakın araştırma fonu ve 1,32 araştırma projesiyle, Türkiye’de, Avrupa'dan öğretim üyesi başına en çok proje ve fon alan üniversitedir. Bu önemli başarısının yanında Avrupa'ya ve Avrupa'dan öğrenci başına en çok öğrenci değişimi yapan üniversitedir. Üniversitemiz, TÜBİTAK ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde de en girişimci ve yenilikçi vakıf üniversitesi olarak yer almaktadır.
Geçtiğimiz Ekim ayında, henüz 15 yıldır faaliyet gösteren Sabancı Üniversitesi, ‘Times Higher Education (THE) Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması’na ilk defa girerek ilk 200 arasında yer almış ve bundan ötürü tüm Sabancı Üniversitesi Ailesi olarak büyük mutluluk ve gurur duymuştuk. Bugün, yine THE tarafından gerçekleştirilen ‘Hızlı Gelişen Ekonomiler En İyi Üniversiteler’ sıralamasında 15. sırada yer almamızdan ötürü mutluluğumuz daha da pekişti.


HEDEF EN ÜST SIRALARDA YER ALMAK

Üniversitemiz için Times Higher Education sıralamalarında olduğu gibi araştırmanın gücüne önem veren uluslararası sıralamalar, bize daha da fazla enerji katmaktadır. Bu başarı, kuruluşundan itibaren titizlikle uyguladığımız ve ödün vermeden koruduğumuz vizyon ve misyonumuzun bir sonucudur. Henüz 15. akademik yılını yaşayan Sabancı Üniversitesi ailesi olarak hedefimiz uluslararası sıralamalarda her zaman en üst sıralarda yer almaktır.”

(FOTOĞRAF)


 

Kaynak: dha