Şahin ve Sarallar arasındaki husumet gittikçe büyümekte. Kan davasına dönen çete olaylarında, Şahinlere ait, 20 kişinin öldürüleceği haberini polis duyması üzerine harekete geçti.  Şahin ve Sarallar arasındaki husumet 2004 yılına dayanmaktaydı. Uyuşturucu ticaretinde aralarındaki anlaşmazlık sonucu 2004'te Hüseyin Saral'ın İtalya'da öldürülmesiyle başladı aralarındaki husumet. 2004- 2007 arasında iki çetenin savaşında 10 kişi hayatını kaybetti. 7 yıl önce yeraltı dünyasındaki ağırlığıyla bilinen "Arnavut Sami" lakaplı Sami Hoştan'ın devreye girmesiyle çatışmalar durmuştu.

Arnavut Sami lakaplı Sami Hoştan’ın devreye girmesiyle sağlanan barış süreci, 24 Aralık 2014 gecesi Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ve koruması Ferdi Topal’ın Nişantaşı’nda yaylım ateşine tutulmasıyla bozuldu. 

Polis, Şahin çetesinin intikam hazırlığında olduğunu öğrenince düzenlediği operasyonları ile iki çete arasındaki çıkacak çatışmayı önledi. Samsun’un Bafra ilçesi ve İstanbul Beylikdüzü ile Büyükçekmece’de yapılan operasyonlarda Sedat Şahin’in çok sayıda adamı gözaltına alındı.  Ele geçirilen öldürülecekler listesinde Saral çetesinin lideri Burhanettin Saral'ın abisi Alaattin Saral ile İstanbulspor Kulüp Başkanı Ömer Sarıalioğlu'nun da bulunduğu öğrenildi. Baskın yapılan adreslerde, saldırı bilgilerinin bulunduğu dosyaların yanı sıra 2 kalaşnikof ile, 1'i Glock marka suikast silahı olmak üzere çok sayıda silah ve mermi ele geçirildi. Çete üyelerinden bir kısmı savcılık kararıyla emniyetten serbest bırakılırken, 11'i adliyeye sevk edildi. Sedat Şahin ise halen aranıyor


Editör: TE Bilişim