Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, itfaiyeye ilave araçlar almayı planladıklarını söyledi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan “İtfaiye Haftası” dolayısıyla ’Firelce’ yangın söndürme sistemi ile yangın söndürme tatbikatı yaptı. Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ve İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin’in katıldığı programda tatbikat gereği bir minibüs yakıldı. Alev alan minibüs itfaiye erleri tarafından ’Firelce’ yangın söndürme sistemi ile müdahale edilerek söndürüldü.
Tatbikat sonrası açıklama yapan Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, itfaiye erlerinin zor iş yaptığını, gece-gündüz 24 saat süreyle yangında oluşan can ve mal emniyetini sağlamak için çalıştığını söyledi. İtfaiyenin ilçelerde teşkilatlandığını ifade eden Arlı, “İlerleyen zamanlarda Samsun il genelinde hizmet vereceğimizden dolayı ilave araçlar almayı planlıyoruz. İtfaiyemiz, tüm ihtiyacı karşılayacak araç gereç donanımına sahip olacak. Bir de biz kırsal kesimde yangın su depoları yaparak kısa sürede yangına müdahale etme imkanına kavuşacağız” dedi.
Samsun itfaiyesinin 2014 yılında gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi veren İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin ise, “İtfaiyemiz 2014 yılı 31 Ağustos tarihi itibariyle 3 bin 135 itfaiye olayına müdahale etmiştir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, 2014 yılının başarılı 5 itfaiyecisi ile emekli olan 2 itfaiyeciye plaket verdi.
Kaynak: iha