Özgür ARSLAN / İSTANBUL, () SARIYER Belediyesi ve Altı Nokta Körler Vakfı işbirliğinde, görme engelli vatandaşlara balık tutma etkinliği düzenlendi. Sarıyer Merkez'de gerçekleştirilen "Karanlığı aşalım, özgürlüğe olta atalım" etkinliği görme engelli vatandaşları ve balık tutmayı sevenleri bir araya getirdi.
Toplum farkındalığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında amatör balıkçılar, görme engelli vatandaşlara olta kullanmasını ve balık tutmasını öğrettiler. Etkinliğe destek veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç "Bir balık olsa da olmasa da önemli değil. Ama balığın en az olduğu yer burası. Yeniköy'e doğru gitmemiz lazımdı ama orada da çok yoğun akıntı var, aşırı rüzgâr var. Oltalar karışırdı ve bu sefer onlarla uğraşırdık. Şimdi herkes bir şekilde bu işten haz almaya çalışıyor. Şimdi güzel bir şey çıktı. Eğitimi burada yapıp oralarda balık avlanmaya gideceğiz " dedi.

"KÖRLERİN SOSYAL YAŞAMA KATILMALARINA KATKIDA BULUNMUŞ OLUYORUZ"
4 senedir bu etkinliği kursiyerlerine yaşattıklarını ifade eden Altı Nokta Körler Vakfı Başkanı Oya Sebük “Türkiye'nin her yerinden erişkin ve yatılı kursiyerlerimiz var. 6 ay müddetle kurs alıp memleketlerine geri dönüyorlar. Körlerin sosyal yaşama katılmalarına ve kendilerine olan güvenlerinin artmasına katkıda bulunmuş oluyoruz bu tarz etkinliklerle. Ayrıca kurs merkezlerimizde kendilerini istihdam için donanımlı kılmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)

Kaynak: dha