İSTANBUL, () MALTEPE Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü bir konserle kutladı. Maltepe Meydanı’nda düzenlenen konserde Şevval Sam, Emre Aydın, Selçuk Balcı ve Hasan Karayol’un seslendirdiği türkü ve şarkılarla Maltepeliler, horonlar tepip, halay çekti.  
Maltepe Meydanı'nda gerçekleştirilen barkovizyon ve sahne gösterilerinin yapıldığı konserde, kemençe, bağlama, tulum ve gitar sesleri birbirine karıştı. Konserde bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Her zaman önlerinden düğmelerimizi saygıyla iliklediğimiz öğretmenlerimizin ellerini, sizin adınıza öpüyorum. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’in yükselmesinde ve gelişmesinde bizlere gösterdikleri yol ve verdikleri derslerle katkı sunan öğretmenlerimize çok şey borçluyuz" dedi.

Konser, Maltepeli sanatçı Hasan Karayol’un muhteşem türküleri ve sahne şovuyla başladı. Karayol'dan sonra sahneye çıkan Selçuk Balcı da, Maltepelileri kemençe eşliğinde seslendirdiği Karadeniz türküleriyle coşturdu. Balcı, yanına gelen down sendromlu bir kızın doğum gününü de sahnede kutladı. Balcı’dan sonra sahneye Emre Aydın çıktı ve sevilen şarkılarını, hayranlarıyla birlikte seslendirdi. Son olarak sahne alan Şevval Sam da, seslendirdiği nostaljik şarkılarla, dinleyicilerini maziye götürdü. Konser sırasında yapılan havai fişek gösterisi izleyenleri büyüledi.

(FOTOĞRAF)
 

Kaynak: dha