Ağrı olayı üzerinden askerlerimizin kanı ve canı üzerinden siyaset yapılırken bugün çok acı bir olay meydana geldi. 3 yıl önce şehit olan bir askerin kanlı elbiselerini üç yıl sonra çuvalla ailesine gönderdiler!

"DEVLET’İN BİZE BIRAKTIĞI MİRAS, KANLI ELBİSE!"

Muş'un Hasköy İlçesi'nde askerlik yaparken intihar ettiği öne sürülen ancak ailesinin öldürüldüğünü iddia ettiği er Uysal Doğan'ın hikayesi, Meclis'e uzandı...

Doğan'ın babası, birkaç gün önce Genelkurmay'ın kendilerine gönderdiği kanlı elbiselerle basının karşısına çıktı...

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile birlikte evladının intihar ettiğine inanmadığını ve sürdürmeye çalıştığı hukuk mücadelesinden de sonuç alamadığını anlatan baba Rıza Doğan, o kanlı çuvalı da yanında getirmişti...

"BİZİM ÇOCUKLARIMIZ İNTİHAR ETMEZ!"

2012 yılındaki olayın ardından yaşadıklarını şöyle özetledi:

"İki buçuk senedir bu konuda mücadele veriyoruz. Bize destek yerine kanlı torbayı gönderdiler. Son 22 senede 2270 asker şüpheli öldü askerdeyken ama kazanılmış tek bir dava yok ! Bizim çocuklarımız intihar etmez!


"ÖNCE MERMİ PARASI İSTEDİLER, SONRA KANLI GÖMLEK GÖNDERDİLER..."

Karşımıza önce mermi parası çıkardılar, sonra takipsizlik kararı verdiler. Sonra kanlı gömlek geldi... Bugüne kadar askeri mahkemelerden bir tek karar çıkmadı.

Genelkurmay Başkanı ne bize randevu verdi, ne de başsağlığı diledi. Diğer olaylara gösterdiği ilgiyi, bize göstermiyor. Bana mahkeme kararıyla bu kanlı elbiseleri, 'mirasçıyım' diye teslim ediyorlar.

Devlet'in bize bıraktığı miras, bu kanlı elbisedir... Mermi parası istediler yetmedi, takipsizlik kararı verdiler yetmedi , kanlı elbiseler gönderdiler...

"SİLAHTA PARMAK İZİ YOK"

Silahta parmak izi yok. Silah sahiplerinde barut izi var... Tutanaklarla işlem yapılmıyor... Mahkeme kendi delili topluyor, kendi takipsizlik kararı veriyor. Ben giremedim ki hiç o mahkemeye... Kendisi karar veriyor.

BAKAN DEDİ Kİ "ÇOCUKLARIMIZ BİZ MAAŞA BAĞLANALIM DİYE İNTİHAR ETMİŞ!"

Şüpheli Ölümler ve Mağdurlar Derneği kurduk, başkanımız Oktay Can'a, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz demiş ki: 'sizin çocuklarınız, siz maaşa bağlanın diye intihar etti!' Ama biz mücadeleye devam edeceğiz. Adil yargılama yapılsın..."

CHP'Lİ AYGÜN: 'KARANLIKLAR PRENSİ EFKAN ALA..."

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de Ağrı'da 15 askerin bilerek ölüme gönderildiği iddialarının tartışıldığı günler yaşandığını hatırlattı. Bu nedenle bu olayın sorgulanması gerektiğini vurguladı. "Genelkurmay'ın ilgisizliğini bir kez daha hatırlatmak istedik" diyen Aygün şöyle konuştu:

"Ağrı olayında karanlıklar prensi Efkan Ala'nın bayram ederek ilk demeci vermesi çok anlamlıdır. Bu adamın ne kadar kötü olduğu Ağrı vesilesi ile bir kez daha ortaya çıktı. Hiçbir sıfatı olmadığı halde ilk açıklamayı provokasyon olan bu olayda yapıyor."

KANLI ELBİSELERİ GÖNDERENLERE DAVA AÇACAKLAR...

Takipsizlik kararı üzerine, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurma hazırlığı yapan aile, birkaç gün önce, Antalya Sulh Hukuk Mahkemesi emanetinde bir paketleri olduğu ve bunun alınması gerektiği yönünde tebligatı almıştı.

Anne ve baba Antalya Adliyesi'nde gittiğinde ise 2.5 yıl önce ölen oğullarının kanlı eşyalarının gönderildiğini öğrenerek bir kez daha büyük bir travma yaşamıştı.

Aile, kendilerine kanlı elbiseleri gönderenler hakkında da yasal yollara başvurmayı planlıyor.
Editör: TE Bilişim