Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 14 Ocak tarihli çıkan olaylar sonucunda, 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ı vuran polis beraat etti. Özel harekat dahilinde işine devam eden H.V., verdiği ifadelerin kabulu üzerine serbest bırakıldı. 

O günden bu güne ifadelerini sık sık değiştiren özel harekat polisi H.V.; en son yaptığı ifade ile suçundan sıyrılıp, iş arkadaşı Mehmet Nurbaki Göçmez' e taş attığı düşünülerek serbest bırakıldı.  H.V. verdiği ifadede Mehmet Nurbaki Göçmez' in, çocuklar üzerine ilk baş, gazlı girişimde bulunduğunu, sonra da elinde bulunan pompalı tüfek ile hedefi olmayan 4 el ateş açtığını söyledi. Yolun karşısında bulunan Nihat Kazanhan üzerine ateş isabet etmesi de bilerek ve isteyerek olmadığını vurguladı. 

Şırnak Cizre'deki olay ile ilgiliiİlk verdiği ifade de arkadaşlarını ele vermemek ve ispiyonlamamak için tedbir verdiğini, ama işin tutuklama kısmı başlayınca da gerçeği söylemek zorunda kaldığını belirtti.  Cizre' de bu açıklamaları yapan H. V. ' nin ifadesinin ardından, Mehmet Nurbaki Göçmez Ankara' da tutuklu olarak yargılanmakta. 

Cizre Savcısı ve Sulh Ceza Mahkemesi’ne açıklama yapan H.V. yaptığı açıklamalarda : “Olay günü arkadaşım Mehmet Nurbaki Göçmez ile Hayati Bilgin Karakolu’ndaki görevimize başladık. O.Ç. araçta bulunan sabit silahı kullanmakla, U.İ.  araç şoförü ve unsur amiri olarak, ben veMehmet Nurbaki Göçmez öğe personeli olarak görevliydik. Göreve giderken Mardin Özel Harekat Müdürlüğü’nce bana zimmetlenen ancak ekipteki tüm arkadaşların kullanabileceği, ismini shotgun olarak bildiğim pompalı av tüfeğini ve 25 adet bu tüfeğe ait 12 kalibrelik av fişeğini yanıma aldım. Yanımızda altında 37-38 mm’lik gaz atma langheri takılı Sigsauer de vardı. Ayrıca  hepimizin şahsi tabancası vardı. Görev yerinde bir ara birkaç çocuk geldi ve sohbet ettik. Sonra 10-15 kişilik çocuk grubu bize taş atmaya başladı.”  dedi.

 U.İ. , M.N.G'ye, 'Atma, atma ne yaptın sen' dedi.Amirlerinin gaz bombası atın emrini uyguladıktan sonra, Mehmet Nurbaki Göçmez' in pompalı tüfekle ateş açtığını hepimiz gördük dedi ve arkasından da mermi kovanlarını karakol bahçesine gömdüklerinin de beyanatını verdi. 
Editör: TE Bilişim