Ege Üniversitesi'nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesinin ardından üniversitelerde ortaya çıkan gerginlik bugün Sivas'ta taşlı saldırıya dönüştü. İddiaya göre önceki gün E.G. adlı öğrencinin ülkücüler tarafından dövüldüğünü ileri süren yaklaşık 100 kişilik grup, edebiyat fakültesi önünden yürüyüş başlatarak İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi önüne kadar geldi.

Bu sırada haber alan üniversitedeki ülkücü öğrenciler de kampus içindeki Fırat Çakıroğlu posterlerinin karşıt grupca indirildiğini iddia ederek bir araya toplanıp İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin önüne geldi. Polis ekipleri geniş güvenlik önlemi alarak grupları güvenlik şeridi içine aldı. Karşılıklı olarak slogan atmaya başladı.

Polisin grupları uzaklaştırmak istediği sırada öğrenciler karşılıklı olarak birbirlerine taşla saldırdı. Polisin müdahalesi ile bir süre yatışan öğrenciler daha sonra karşılıklı olarak yine birbirlerine taşlarla saldırdı. Polis memuru Abdulkadir Şenol atılan taşlar sonucu başından yaralanarak Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Taşların isabet etmesi nedeni ile bazı öğencilerin de hafif şekilde yaralandığı görüldü.

İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan da olay yerine gelerek, taraflarla konuşarak sakinleştirmeye çalıştı. Çıkan arbede sırasında çevredeki bazı araçların da hasar gördü. Taraflarla görüşen polis ekipleri kontrolü sağladı. Daha sonra pkk sempatizanı öğrenciler polis kontrolünde otobüs durağına götürülerek buradan halk otobüsleri yardımıyla kent merkezine gönderildi. Ülkücü öğrencilerin de ayrılmasıyla gerginlik son buldu.
Editör: TE Bilişim