Sivasta ünlü bir güvenlik şirketinin sahibi olan, 39 yaşındaki Mustafa Atar' ın ölüm sebebinin domuz gribi olduğu kesinleşti. Sivaslı 39 yaşındaki Mustafa Atar, hastanede tedavi altında tutulurken yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşama savaşını kaybetti Aynı hastanede bir kişinin daha Domuz Gribi nedeniyle tedavi görüğü, durumunun ise ağır olduğu söylendi. 

Evli ve 3 çocuk sahibi Mustafa Atar, yüksek ateş şikayeti ile 19 Şubat'ta Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitmesinin ardından ailesi korkunç gerçekle yüzleşti . Mustafa Atar'dan alınan kan tahlili sonuçları Başkent Ankara 'ya gönderilerek incelendi. Yapılan tetkiklerde Atar'ın 'domuz gribi' olarak bilinen H1N1 virüsü taşıdığı ortaya çıktı.
CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, hastanın 19 Şubat'ta akciğer rahatsızlığı nedeniyle hastanelerine başvurduğunu ifade ederek, "Hastanın akciğerleri kötü durumdaydı. Hemen yoğun bakım ünitesine aldık, domuz gribinden şüphelendik ve izole bir ortam oluşturduk. Hastanın numunelerini Ankara'ya gönderdik. Sonuç pozitif çıktı. Yapılan müdahalelere rağmen hastamızı kaybettik" dedi.

Sivas'ta hastanenin anestezi yoğun bakım servisine yatırılan Mustafa Atar, yapılan tüm müdahalelere rağmen dün yaşamını yitirdi. Yakınlarına teslim edilen Atar’ın cenazesi, kılınan namazının ardından toprağa verildi. Hastanede bir kişinin daha aynı tanı ile tedavi gördüğü ve durumunun kritik olduğu belirtildi.




Editör: TE Bilişim