Bu sabah saatlerinde Çıkınlar Mahallesinde oturan anne Nuriye Ayık (35), çocuklar Yunus Ayık (19) ve Amine Ayık (14), ölümden döndü.Sabah okula gitmeyen 14 yaşındaki Amine Ayık’ın durumundan şüphelenen komşular evin zilini çalarak genç anneye ulaşmak istediler. Israrla çalan zilin sesine karşın kapı açılmayınca vatandaşlar durumu 155 Polis İmdat Hattını arayarak yardım istediler.

Haber merkezi olay yerine ambulans ve Asayiş ekiplerini sevk etti. İlk önce çevre araştırması yapan görevli polis memurları evin içersinden bir ses alamayınca kapıyı kırarak sağlık ekipleriyle birlikte eve girdiler. Anne ve iki çocuğun yerde baygın şekilde yattığını gören sağlık ekipleri zamanında müdahalede bulunarak büyük bir faciayı önlediler.

Anne Nuriye ve çocukları Yunus ile Amine Ayık, hemen İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi Acil servisine kaldırılarak kontrol altına alındılar. Anne ve çocuklarının durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, dün de ilimizde iki ayrı evde iki yaşlı vatandaşın da karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlendi.  
Editör: TE Bilişim