Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan acı faciadan sonra peşin sıra yaşanan olumsuzluklar madenci işçileri ve yakınlarını perişan etti. 301 kişinin ölümü ile sonuçlanan maden faciasının ardından yaşanan işten çıkartmalar işçileri perperişan etti. İşten çıkartıldıkları yetmediği gibi bir de kalkıp mağdur emektar işçilerin tazminatlarını ödemediler. Bu yaptıkları ile bir tek kendierinin değil herkesin yüzünü karaya çevirdiler... DHA'dan edindiğimiz bigiler ışığında, Soma'da 301 kişinin öldüğü yaşanan maden faciasının ardından işten çıkartılan ve aylar geçmesine karşın tazminatını alamadıklarını belirten madencilerden 25 sahıslık bir grup Ege Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğü (ELİ) önüne ateş yakarak oturma eylemlerine devam ediyor.

'Açız Aç', 'Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz', 'Tazminat Hakkımız' ve 'Soma'ya Verilen Sözler Tutulsun' yazılı dövizleri kaldırım üzerinde bulunan ağaçlara asan işçiler, taleplerinin yerine getirilene kadar oturma eylemini sürdüreceklerini söyledi. Maden işçisi Hidayet Merdim, "11 yıldır Soma Kömür İşletmelerine ait Eynez ocağında çalışıyordum. 30 Kasım'da işten çıkarıldık 4 aydır işsiziz. Bizler iş istemiyoruz. Bizler alın terimiz olan tazminat haklarımızı istiyoruz. 1 ay evvel Başkent Ankara'ya gittik. Bizlere söylediler ki madencilerin tazminat haklarını dördüncü haftada gündeme alacağız. Ne yazık ki verdikleri süre doldu gene sözler tutulmadı" dedi. Maden Ocağında 3 bin şahıs çalıştıklarını belirten Merdim, "Nerede madenci arkadaşlarım, gelin bizlere destek verin bir olalım, birlik olalım" dedi.

"BEN İŞÇİNİN AYAĞINA İNEMEM"

ELİ Müessesi Müdür Yardımcısı Ali Ulu ile görüştüklerini söyleyen maden işçisi Hidayet Merdim, "ELİ Müessesi Müdür Yardımcısı Ali Ulu'ye, başka arkadaşlarıma ne söyleyeceksiniz ?" diye sorduğumda, "Bizim tüzüğümüzde işçinin ayağına inmek yok, ben işçinin ayağına inemem" dedi. 
Editör: TE Bilişim