İmbat Madencilik'e ortak bir şirket ile çalışan Yusuf Çakıroğlu Soma'nın son maden işçisi kurbanı oldu. Evine ekmek parası götürmek için gece vardiyasında çalışan Çakıroğlu sırtına ve başına gelen maden topanı yüzünden ağır yaralandı. Ne olduğunu anlamayan vardiya arkadaşları hemen olay yerinde Çakıroğlu'na ilk müdahaleyi yaptılar. Ağır yaralanan Yusuf Çakıroğlu için bu müdahale ne yazık ki yetersiz kaldı. Facianın yaşandığı maden ocağına intikal eden ambulans Yusuf Çakıroğlu'nu alarak hemen Devlet hastanesi'ne götürdü. Uzman doktorların bütün çabalarına rağmen Yusuf Çakıroğlu hayata tutunamadı. 2 yıla yakın bir süredir maden ocağında çalışan Yusuf Çakıroğlu'nun ölümü ailesi, akrabaları ve eşi dostunu derin bir hüzne boğdu.

Savcılık ise Yusuf Çakıroğlu'nun ölümünde otopsiye gerek duymadı. İş kazası mı ihmal mi diyeceğimizin tartışılacağı bu kazada hayatını kaybeden Yusuf Çakıroğlu Bergama 'nın Katrancı Köyü'e defnedilecek. 

Bakanlık Öümleri Gizliyor mu?

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ilgili Bakanlığa İmbat Madencilik ile alakalı soru önergesi vermişti. Soru önergesi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından bugün yanıtlandı. Faruk Çelik İmbat Madencilikte 50 ''iş kazası'' meydana geldiğini iddia etti. CHP'li vekil Özgür Özel ise bu açıklamanın ardından  hemen bir açıklama yapma ihtiyacı duydu. Özel şunları kaydetti:"Biz bu olanlara tanıklık etmekten, eksikleri söylemekten, tedbir alın demekten utanıyoruz artık ama birileri kılını kıpırdatmamaktan hiç utanmıyor" 

Özel İmbat Madencilikte yaşanan ölümlerin saklandığını üstüne basa basa yinelemekten kaçınmadı. Şu an da çalışılan madenin hiç ama hiç güvenli olmadığını sözlerine ekleyen Özgür Özel, gerekli önemlerin alınmaması halinde yeni ölümlerin kapıda beklediğine işaret etti.
Editör: TE Bilişim