Yönetmen Faik Ahmet Akıncı, Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan maden faciasını beyazperdeye aktarmak için çekeceği 'Soma 301' isimli filmi için izin almak üzere geçen 3 Mart'ta Manisa Valiliği'ne dilekçeyle başvurdu. Valiliğe Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından istenen yapımcı belgesi, vergi levhası, ticaret odası faaliyet belgesi, meslek odaları kayıtları ve imza sirküleri gibi evrakları da teslim ettiklerini belirten yönetmen Ahmet Faik Akıncı, buna rağmen Valilik'ten halen gerekli izinlerin verilmediğini söyledi. Valiliğin henüz çekilmemiş bir filmi sansürlemeye kalkıştığını da öne süren Akıncı, "Tarafımızdan sinopsis ve senaryo talep edildi. Kendilerine mevzuatta böyle bir şeyin olmadığını söylediğimiz de ise 'Senin ne yapacağın belli olmaz' cevabı ile karşılaştık" dedi.

DAVA YOLDA
Bir aydır Soma'da 40 kişilik bir ekiple, valiliğin gerekli izinleri vermemesi nedeniyle mağdur olduklarını belirten Akıncı, yaptığı yazılı açıklamayla tepkisini dile getirip, "Yarın saat 11.00'de konuyla ilgili olarak Manisa Valiliği önünde bir basın açıklaması yapacağız. Ardından da Manisa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve diğer yetkililer hakkında savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Valiliğe bize verdikleri zarar nedeniyle tazminat davası da açacağız" dedi.


'HASSAS DÖNEMDEN GEÇİYORUZ' AÇIKLAMASI YAPILMIŞTI
Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, Soma'nın hassa bir dönemden geçtiğini belirtip, "Şu an da film çekilip, çekilmeyeceğine dair olumlu ve olumsuz bir yanıt veremiyoruz. Konu değerlendirmede, Soma ile ilgili bir dava süreci başladı. İddianamenin kabul edilmesinden sonra 13 Nisan'da bir mahkeme var. Mahkemenin gidişatına sıkıntı yaratmaması için değerlendirme ilk duruşmadan sonra davanın seyrine göre yapılacak" demişti.

Editör: TE Bilişim