Manisa’nın Soma ilçesinde, 13 mayıs tarihinde 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Soma Kömür İşletmeleri’nin Eynez Maden Ocağı çalışanları bu ay maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle dün başlattıkları eylemleri bugün sürdürdü. Soma’da haklarını alamayacaklarına inanan maden çalışanları haklarını aramak için Ankara’ya Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yürüme kararı aldı.
MADEN ŞEHİTLİĞİ ÖNÜNDEN GEÇERKEN DUA ETTİLER
Cengiz Topel Meydanı’nda yürüyüşe geçen işçilere Soma emniyeti Kırkağaç boğazına kadar eşlik etti. ’Vur vur inlesin Ankara dinlesin’ sloganları ile Soma çıkışında bulunan Soma Belediye Mezarlığı’ndaki 39 maden şehidi için dualar ederek geçen işçiler maden şehitlerinin yakınlarına sabır dileyerek haklarını arama yolunda çözüm diledi.
"BİZE VERİLEN SÖZLER YERİNE GELENE KADAR MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"
Yürüyüşe katılan Ali Söğüt adlı maden işçisi, kendilerine verilen söz tutulana kadar mücadele edeceklerini söyleyerek, "Bizlerin ne kömür, ne maaş, verilen hiçbir sözler şimdiye kadar tutulmadı. Şimdiye kadar yaptıkları sadece bizleri sokağa döküp maaşınızı yatırdık geri çekilin. Bizleri oyuncak ettiler artık, yeter. İşimiz, gücümüz hiçbir şey belli değil. Yarın ne olacak onu bile bilmiyoruz. Bizim sorunumuz sadece maaş ile ilgili değil, ocaklarla ilgili. Ocaklar 6 aydan beri kapalı. Bu süre içerisinde sıfırdan bir ocak yapılabilirdi. Acaba devletle şirket arasındaki sorun nedir. Acaba devlet alıp başka birine mi devredecek. Oyalama politikası mı yapıyorlar. Artık tak dedi. Sorunlarımız için, bize verilen sözlerin tutulması için Ankara’ya yürüyoruz" dedi.
Kaynak: iha