Terör örgütü IŞİD'e katılmak üzere Türkiye 'den Suriye 'ye geçmeye çalışırken yakalanan yabancı uyruklu 13 kişi ile bir Türk vatandaşının sosyal medya üzerinden iletişim kurduktan sonra Gaziantep'te buluştukları öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerince, 9 Şubat'ta Oğuzeli ilçesine bağlı Sazgın Mahallesi'nde şüphe üzerine durdurulan bir minibüste yakalanan ve araştırmada terör örgütü IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye geçmeye çalıştıkları belirlenen yabancı uyruklu 13 kişinin işlemleri devam ediyor.

Serbest bırakıldıktan sonra sınır dışı edilmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine teslim edilen 13 kişinin Çeçenistan, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Türkmenistan uyruklu oldukları belirtildi.
İşlemleri süren 13 kişinin 2-3 gün içerisinde sınır dışı edilmeleri bekleniyor.

Bu arada yabancı uyruklu 13 kişi ile Türk vatandaşının, sosyal medya üzerinden iletişim kurduktan sonra Gaziantep'te buluştukları bilgisine ulaşıldı.
Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde, 9 Şubat'ta, terör örgütü IŞİD'e katılmak amacıyla Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan biri Türk vatandaşı ile 13 yabancı uyruklu yakalanmış, ifadelerinin ardından serbest bırakılan şüphelilerden yabancı uyruklular sınır dışı edilmek üzere İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edilmişti.
 
Editör: TE Bilişim