Aydın’ın Efeler ilçesinden yüreklerimizi yakan acı bir haber geldi. Sude Kutlay adlı 15 yaşındaki genç bayanın trenin önüne atlayarak intihar ettiği bilgisi güzel kızın ailesi, yakınları, arkadaşları ve tanıyan tanımayan tüm Türkiye'nin yüreğini yaktı. Umurlu Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisinin ölümü herkesin yüreğini yakarken Sude'nin ölümündeki muammalar tartışılmaya başladı. Yakınları genç kızın hayat dolu olduğunu iddia ederek intihar etmiş olabileceğine inanmadıklarını dile getirdiler. Olayın kazaen gerçekleşmiş olabileceği ihtimali üzerinde yoğunlaşılmaya başlandı.

Aydın’ın Efeler ilçesinde, yolcu treninin önüne atlayarak intihar ettiği iddia edilen Umurlu Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Sude Kutlay’ın yakınları genç kızın intihar etmediğini kazaen öldüğünü ileri sürdü.
Aydın’ın Efelerin İlçesi Umurlu Mahallesi’ndeki Çok Programlı Anadolu Lisenin 9. sınıf öğrencisi olan Sude Kutlay (15) okulun karşısından geçen demiryolu hattına çıkarak Denizli-İzmir seferini yapan Süleyman Sarıca yönetimindeki 32396 sefer sayılı trenin çarpması sonu ölmüştü. Otopsi raporuna göre beyin kanamasından öldüğü tespit edilen Sude Kutlay’ın ilk etapta intihar ettiği üzerinde durulurken, olayın görgü şahitleri ve Sude’nin yakınları genç kızın o sırada kulaklık ile müzik dinlediğini ve trenin siren sesine duymadığını iddia ettiler.
Sude Kutlay’ın dayısı Ahmet Yıldız, Sude’nin intihar edebilecek bir kız olmadığını bu doğrultuda görgü şahitleri ve arkadaşlarıyla görüştüklerini belirterek, “Yaptığımız araştırmada Sude’nin tren yolunda arkası dönük kulağındaki kulaklıktan müzik dinleyerek ilerliyormuş. Tren siren çalmasına rağmen duymamış. Olayı gören bir sürü arkadaşı ve vatandaş var. Olay sonrası telefonu parçalanmış. Olay zaten kayıtlara da intihar olarak değil, ihmalen ve kazaen ölüm olarak geçmiş. İddia edildiği gibi yeğenim intihar etmemiştir” dedi.
Editör: TE Bilişim