YURT dışında çalışma yapan Biyokimya Uzmanı Ayhan Doyuk, Bitlis'te ‘Süper İyonize Su’ adını verdiği suyun tanıtımını yaptı. Bitlis Valisi Orhan Öztürk'ün de izlediği bir gösteri yapan Doyuk, getirilen lağım suyuna 3 damla 'Süper İyonize Su' damlatıp karıştırdıktan sonra bunun temiz olduğunu kanıtlamak için çözünen suyu içti, istek doğrultusunda bir katılımcıya da içirdi.
Kendi ürettiği 'Separ İyonuze su'yu yurt dışında pazarlamasanı yapan Biyokimya Uzmanı Ayhan Doyuk, Bitlis Valiliği'nin isteği üzerine Bitlis'e geldi. Doyuk, 'Süper İyonize Su' adını verdiği suyun 15 yıllık bir çalışma olduğunu söyledi. İl Özel İdaresi Parke Fabrikası bahçesinde gösteri yapan Doyuk, kendisinin elde ettiğini söylediği 'Süper İyonize Su'yu sürdüğü tahtaları ve hiçbir şeyin sürülmediği parke taşlarını molotof kokteyli ile ateşe verdi. Gösteride kuru taşlar alev alev yanarken, tahtaların yanmadığı görüldü. Ardından bir elbiseyi de ürettiği su ile ıslatan Doyuk, elbiseyi benzin dökerek ateşe verdi. Elbise üzerindeki benzin yanarken, suyun temas ettiği bölgelerde yanık belirtisi bile olmadı.
Daha sonra katılımcılarla Bitlis Valiliği Konferans Salonu'na geçen Doyuk, burada Vali Öztürk'ten bir pet lağım suyu istedi. Doyuk, Vali Öztürk'ün talimatları doğrultusunda getirilen lağım suyuna 3 damla "Süper İyonize Su" damlattı daha sonra bunu bir çubuk yardımıyla karıştırdı. Hızla çözünen su yaklaşık 2 dakika sonra temiz bir görüntü halini aldı. Doruk, suyun temiz olduğunu göstericilere kanıtlamak için çözünen suyu içti ve istek doğrultusunda bir katılımcıya da içirdi. Gösteri ardından gazetecilere açıklamada bulunan Doyuk, sudaki Hidrojen ve Oksijenden ayırarak karbonla birleştirip tablet haline getirdiğini, elde ettiği karışımı da "Süper İyonize Su" olarak adlandırdığı işlevsel bir su elde ettiğini söyledi. Bu suyun birçok işlevi olduğunu ifade eden Doyuk, şöyle konuştu:
"Elde ettiğimiz su, yangınlara müdahale ve alev almazlık, kirletilmiş nehir ve göl sularının temizlenmesi, radyasyon ve kimyasal atıklı sebze ve meyve yıkama, çölleşmiş ya da kirletilmiş toprakları yıkama, dış yüzey temizleme, havuz temizleme sistemleri, petrol ve türevlerinin temizlenmesi, bayatlamayan unlu mamuller, çöp alanlarının ıslahı, süper iletkenlik, topraksız tarım, pist temizleme ve donma engelleyici buz çözücü alanlarını kapsıyor. Ben ekolojiden gelen bir ekonomiyi ülkemize kazandırmak ve bununla beraberde dünyaya ülkemizden ekoloji transfer etmek için Türkiye'de devletin ve kendi özel ekibimizle beraber çalışma içerisindeyiz."
"BİTLİS'TE KAR TUTMAYACAK"
Elde ettiği suyun buzlanmaya karşı bir etkisinin de bulunduğunu ifade eden Doyuk, "Bu suyu tankerlerle yollara atarsak, 20 gün boyunca ne kadar kar yağarsa yağsın yolu kar tutmayacak" iddiasında bulundu. Bölgede kar yağışı nedeniyle büyük sıkıntılar çekildiğini, ulaşım ve endüstriyel alanlarda aksaklıkların görüldüğünü belirten Doyuk, şöyle konuştu:
"Ümit ediyorum ki, bu çalışma, Bitlis için dünyaya açılan bambaşka kapı olacak. Yarın karşı karşıya kalacağımız kar yüzünden endüstrinin duracağı, yolların kapanacağı bir yaşam gerçekleşmeyecek. Burada gördüğünüz gibi bütün her türlü korumanın yangınlar yada buna benzeyen çok farklı sebeplerden dolayı çevre ya da insanın kendinin ihtiyacı olan tüm güzellikleri kavuşması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu konuda da bütün ülkemiz için elimizden gelen her türlü teknolojik yardımlar için hazır bulunmaktayız."
Bitlis Valisi Orhan Öztürk, elde edilen suyu deneme amaçlı kar yağışının fazla olduğu Bitlis-Tatvan karayolunda yaklaşık 1.5 ay sonra deneneceğini,  başarılı olması halinde merkez köy yollarında da bu uygulamayı yapacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI




 

Kaynak: dha