İstanbul Zeytinburnu, tramvayın geçtiği yolda, öyle bir kaza yaşandı ki, Suriyeli olduğu öğrenilen bayan, 2 çocuğunun önünde can çekişti ve öldü. Suriyeli çocukları annesiz bırakan tramvay yolu kazasının olma şekli ise minübüsün, Suriyeli olan aracı biçmesi şeklinde yaşandı. Tramvay yolunda karşıya geçmek için yol almakta olan araca aşırı hızla giden minibüsün çarpması, 1 kişinin ölümüne ve 2 kişinin de çok ağır yaralanmasına sebebiyet verdi. 


İstanbul Zeytinburnu Seyitnizam Caddesinde saat 16.00 sıralarında, tramvay yoluna aşırı hızla giren, 67 DC 08 plakalı minibüs, yola girmenin yasak olduğunun bildiği halde hızını azaltmayarak, feci kazaya sebep oldu.  Yeşil ışığı bekleyen ve 34 KR 7333 plakalı otomobilin, hızla gelen minibüsün altında kalması şeklinde gelişen kazada bir anne olay yerinde hatayını kaybederken, 2 çocuğu da ağır yaralı.

İstanbul Zeytinburnu, tramvay yolunda meydana gelen kazada, Suriyeli olduğunu öğrendiğimiz Zilal Nasır, kaza mahalinde can verdi. Suriyeli Yusuf ve Hida adlı kardeşlerde annelerinin ölümüne şahit oldu ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 

Zeytinburnu Belediyesi kısa süre önce tramvay yolunda kaza durumu yaşanmaması için de EDS geçiş sistemini başlatmış, ve bu sisteme uymayanlara da cezai yaptırım uygulamıştı. Bunu uymayan minibüs sürücüsü ise feci şekilde 1 can aldı.

Zeytinburnu' nda ki kazaya sebebiyet veren minibüs sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere, karakola götürüldü. Olaya şahit olan vatandaşın yaptığı açıklamalar, tramvay yoluna girilmesi yasak olduğu halde hızlıca dalan minibüsün verdiği hasar olarak anlatıldı. Zeytinburnu'nda ölen Suriyeli kadının cesedi üzerinde araştırma yapılması üzerine Adli Tıp Kurumu' na kaldırıldı. İstanbul Zeytinburnu' nda ki  Kazadan sebep, Karataş ve Bağcılar yolu arasındaki tramvay seferleri bir süreliğine iptal edildi.
Editör: TE Bilişim