Gaziantep Nuripazarbaşı Mahallesi Eminönü Sokak'ta 3 katlı bir evde ikamet eden bir grup Suriyelinin karıştığı olaylar sebebiyle 50 suriyeli bölgeden uzaklaştırıldı. Gaziantep' in Nuribaşı mahallesinde bir vatandaşa yaptıkları darp olayı polise yansıyınca, mahalleden tahliye edildiler ve uzaklaştırıldılar. Mardin' e sürgün edilen Suriyeliler, oraya yerleştiler. 
Suriyelilierin dar ettiği şahısın topladığı grup  bu kez de Suriyelileri darp ederken olaya polisinde karışması ise vahamiyetini koruyan olayda biber gazları devreye girdi. Gaziantep' te Suriyelilere saldırmak için yola çıkan gruba polis, biber gazıyla dudurma amaçlı karşılık verdi. 

Polis, Gaziantep' li grubu sakinleştirmeye çalışırken, olay yerine takviye ekip istendi. Mahalle sakinleri, Suriyelilerin yaşadığı evin çevresinden uzaklaştırıldı, sokağın girişleri güvenlik şeridiyle kapatıldı. Gaziantep Eminönü Sokakataki gerginliğin sürmesi üzerine ekipler, 3 katlı evde oturan 50 Suriyeliyi mahalleden tahliye etti. Otobüse bindirilerek bölgeden uzaklaştırılan Suriyelilerin, Mardin'in Derik ilçesindeki çadır kente yerleştirileceği bildirildi.






Editör: TE Bilişim