Özgür ALTUNCU - Taner YENER / İSTANBUL, () CUMHURİYETİN  Kuruluşu'nun 91. yıldönümü kutlamalarının resmi törenler kapsamında Taksim'de Cumhuriyet Anıtına çelenk konuldu Saat 13:00'de başlayan tören yaklaşık 6 dakika sürdü. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok katıldı.
Şahin, Çolak ve Topbaş Taksim Cumhuriyet anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından tören sona erdi. Protokol üyeleri alandan ayrılırken siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri anıta çelenklerini bıraktı.

KAHVE İÇTİLER
Daha sonra İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak yürüyerek Sıraselviler Caddesi üzerindeki bir otele gitti. Otele giren protokol üyelerinin, soğuk havadaki törenin ardından kahve içtikleri öğrenildi. 20 dakika otelde kalan Şahin, Topbaş ve Çolak otel çıkışı birbirleriyle vedalaşarak Taksim'den ayrıldı. Gazetecilerin soru isteğini geri çeviren İstanbul Valisi Vasip Şahin " Hepinizin Bayramı Kutlu Olsun " diyerek makam aracına bindi.

(FOTOĞRAF)

 

Kaynak: dha