Kocaeli' nin Gebze ilçesinde yapılan bir ihbar sonucunda polisin durdurduğu araçtan adeta cephanelik ele geçirildi. Otomobilin bagajından çok miktarda silah, patlayıcı ele geçirildi. Otomobil bagajında,  Rusya yapımı 20 otomatik tüfek, 1 Rusya yapımı zırh delici Bixi silah, 8 el bombası ve çok sayıda mermi ele geçiren güvenlik güçleri büyük bir felaketin önüne geçti. Zanlılar tutuklanarak gözaltına alındı.

DHA'dan elde edinilen bilgilere göre; Yapılan bir ihbarda, Gaziantep plakalı Mercedes marka bir otomobilde çok sayıda silah ve patlayıcı bulunduğu bildirildi. TEM otoyolundan İstanbul yönüne giden otomobil, ekipler tarafından Gebze yakınlarında durduruldu. Otomobilde arama yapan ekipler bagajda ve çeşitli bölmelere yerleştirilmiş Rusya yapımı 20 otomatik tüfek, 1 Rusya yapımı zırh delici Bixi silah, 8 el bombası ve çok sayıda mermi ele geçirildi.
Olayla ilgili olarak otomobilde bulunan 1 kişi gözaltına alınırken, ele geçirilen silah ve mühimmat Gebze ilçe Emniyet Müdürlüğü KOM şubesinde uzmanlar tarafından incelenmeye alındı. Soruşturma sürdürülüyor.

Editör: TE Bilişim