TEM otoyolunda meydana gelen zincirleme kaza sonrası, tankerden sızan kimyasalm madde; ulaşımda büyük aksaklıklara sebep oldu. 

TEM Otoyolu'nun Hendek ilçesi yol ayrımında iki TIR ve bir tankerin kafa kafaya çarpıştığı kaza da, yere kimyasal ve yanıcı özelliği olan solvent maddesi dökülünce otobanda trafik akışı aksadı. Felaketler zincirine sebep olacak kimyasal madde solventin alev almaması için geniş önlemler alındı.

Ankara - İstanbul TEM Otoyolu'nun Hendek İlçesi geçiş kısmında iki TIR ve 1 tankerin birbirine çarpması sonucunda 2 kişi yaralanırken, yola saçılan kimyasal madde gereği, polis geniş güvenlik çerçevesinde ateş yakılmaması konusunda uyardı.

İddiaya göre; Ankara'ya doğru gitmekte olan, Hamit Kılınç'ın kullanmakta olduğu solvent taşıyan tanker, sürücü Hamit Kılınç'ın hakimiyetini kaybetmesiyle önünde seyretmekte olan Mehmet Köşker kontrolünde 06 DNU 61 plakalı TIR'a çarptı ve tanker savrularak Fatih Demirci kontrolündeki 06 DUD 03 plakalı TIR'a çarptı.

Kazada Hamit Kılınç ile Uğur Çörekçi yaralandı. Yaralılar, Akyazı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri de tankerden saçılan kimyasal madde solvent'i temizlemek için çalışmalara başladı. İtfaiyenin saatlerce süren çalışmaları sonucunda, kimyasal maddeden arındırılan yol, işleyişine devam etti. Çalışmalar sırasında yol kapatılmış olduğu için büyük araç kuyrukları oluştu ve trafik polisleri de araçları D100 Karayolu'na yönlendirdi.



Editör: TE Bilişim